Bulvių krakmolas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Bulvių krakmolas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Bulvių krakmolas“.
Receptas. Karštas šokoladas itališkai
Turbūt sunku įsivaizduoti šaltą, lietingą rudens vakarą be puodelio karšto šokolado ir knygos? Tad šitas šokoladas skirtas visiems, kuriems patinka itin saldūs karšti gėrimai. Vienas vienintelis gurkšnis pasaldins gyvenimą ilgam, na o visas puodelis... Jeigu norisi įprastą karštą šokoladą paskaninti - galima naudoti mėgstamą sirupą. Na ir aišku minkštutis keksiukas ar pyrago gabalėlis.
Receptas. Varškės apkepas su persimonais
Niekada neteko ragauti persimonų, tad susigundžiau kažką su jais pagaminti. Ir nenusivyliau.
INGREDIENTAI: 200 gramų varškės (riebios) 2 vienetai kiaušinių 100 mililitrų pieno 1 vienetas persimonų 2 valgomieji šaukštai bulvių krakmolas 2 valgomieji šaukštai manų kruopų 1 valgomasis šaukštas rudojo cukraus 20 gramų sviesto 1 sauja malti džiūvėsėliai Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Kalakutienos kukuliai su saldžiosiomis paprikomis azijietiškai
Tai patiekalas, kuris privers nusikąsti liežuvį. Padažas lyg tiesiai iš azijiečių restorano! O būtent tokį skonį jam suteikia sojų padažas, anakardžių riešutai ir paprikos. Ir prie tokio sūroko padažo puikiai tinka ryžiai. O kukuliams puikią traškią formą suteikia ypatingi "Panko" džiūvesėliai.
Receptas. Aštrūs vištienos kukuliai su obuolių sidro padažu
Obuolių sidras, actas, pomidorų padažas ir aitrioji paprika puikiai sukuria saldžiarūgštį padažą. Jeigu norisi gerokai tirštesnio ir lipnesnio padažo - galima dėti daug daugiau krakmolo ir pomidorų padažo. Vietoje obuolių sidro galima naudoti obuolių sultis. Tačiau, bet kuriuo atveju - vakarienė bus gardi ir soti.
Receptas. Mėlynųjų pelėsių sūrio pyragaičiai
Tai gan neįprasto skonio "desertas" (o gal užkandis), kuris turėtų patikti mėlynojo pelėsinio sūrio ir sūraus maisto mėgėjams. Siūlyčiau arba iš vis nedėti druskos, arba labai nedaug, nes pelėsinis sūris pats savaime labai sūrus.
Receptas. Su ananasais troškinta vištiena
Vietoj vištienos galima naudoti kalakutieną, o vietoj bulvių krakmolo - kukurūzų krakmolą.
INGREDIENTAI: 600 gramų vištos filė 400 gramų konservuotų ananasų 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 valgomasis šaukštas bulvių krakmolas 2 arbatiniai šaukšteliai sojos padažo 1 žiupsnelis malto imbiero 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Naminis aviečių kisielius
Tradiciškai Kūčioms norėjosi spanguolių kisieliaus, bet niekaip jų negavau... tad nusprendžiau jas pakeisti savo mėgstamiausiomis uogomis- AVIETĖMIS.
INGREDIENTAI: 1 litras vandens 200 gramų aviečių (naudojau šaldytas) 150 gramų cukraus 60 gramų bulvių krakmolas 1 žiupsnelis cinamono 1 žiupsnelis maltų gvazdikėlių Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Receptas. Kakavinis varškės pyragas
Jei neturite laiko, varškės pertrinti nebūtina, tuomet tiesiog varškės kremas bus su nedideliais varškės gabalėliais, bet tai skonio tikrai nesugadina. Iškepusi pyrago tešla yra gana puri ir trapi, tačiau pyragas puikiai išlaiko savo formą, dėl to jį supjaustyti labai paprasta. Pyrago įdarą galite pagardinti džiovintais vaisias, uogomis ar mažais šokolado gabaliukais. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.
Receptas. Salierų blynai
Tikrai labai skanūs ir be galo paprastai pagaminami blyneliai. To tikrojo vasaros skonio, kuris užburia savo paprastumu ir tuo pačiu puikumu.
INGREDIENTAI: 250 gramų saliero šaknies (virta) 250 gramų bulvių (virtos) 2 vienetai kiaušinių 1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio) 1.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų 1.5 valgomojo šaukšto malti džiūvėsėliai 0.5 valgomojo šaukšto bulvių krakmolas 0.5 arbatinio šaukštelio petražolių (smulkintos) šiek tiek ...
Receptas. Avietinė tarta
Avietės man pačios skaniausios uogos pasaulyje. O atėjus rudeniui ir atvėsus orams, taip norisi kažko, kas primintų praėjusią vasarą ir atgaivintų. Tad ši tarta yra būtent tokia - sukurta ilgam rudens vakarui prie gardaus puodelio arbatos ar kavos.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Kiniška citrininė vištiena
Tai gerai žinomas Kinijos virtuvės patiekalas. Jei turite galimybę gauti Shaoxing vyno- patiekalas pats unikalesnis. Tačiau jį galima pakeisti ryžių mirin arba įprastu vynu. Šis patiekalas labai skanus ir puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei. Laiko jam pagaminti irgi daug neužtruksite. Jei norisi, kad būtų rūgščiau, pilti daugiau citrinų sulčių, bet geriau jų nepadauginti, nes patiekalas gali nesigauti toks skanus.