Tai gerai žinomas Kinijos virtuvės patiekalas. Jei turite galimybę gauti Shaoxing vyno- patiekalas pats unikalesnis. Tačiau jį galima pakeisti ryžių mirin arba įprastu vynu. Šis patiekalas labai skanus ir puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei. Laiko jam pagaminti irgi daug neužtruksite. Jei norisi, kad būtų rūgščiau, pilti daugiau citrinų sulčių, bet geriau jų nepadauginti, nes patiekalas gali nesigauti toks skanus.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 600 gramų vištos filė
- 0.5 stiklinės bulvių krakmolas
- Marinatui:
- 1 vienetas kiaušinių
- 2 valgomieji šaukštai sojos padažo
- 2 valgomieji šaukštai baltojo vyno
- Kepimui:
- 0.5 stiklinės alyvuogių aliejaus
- Padažui:
- 0.5 stiklinės vištienos sultinys
- 4 valgomieji šaukštai citrinų sultys
- 2 valgomieji šaukštai sojos padažo
- 2 valgomieji šaukštai medaus
- 3 arbatiniai šaukšteliai česnakų (tarkuotas)
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 2 arbatiniai šaukšteliai bulvių krakmolas
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Supjaustyti mėsą kubeliais. Sumaišyti su kiaušiniu, sojų padažu ir vynu. Palikti 20 min. pasimarinuoti.
- Tuomet vištieną apvolioti krakmole. Iškepti keptuvėje su aliejumi, kol apskrus.
- Dubenėlyje sumaišyti padažui skirtus ingredientus ir supilti į keptuvę su mėsą. Pakepti, kol padažas sutirštės.
REKLAMA