Avietės man pačios skaniausios uogos pasaulyje. O atėjus rudeniui ir atvėsus orams, taip norisi kažko, kas primintų praėjusią vasarą ir atgaivintų. Tad ši tarta yra būtent tokia - sukurta ilgam rudens vakarui prie gardaus puodelio arbatos ar kavos.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 600 gramų aviečių
- 250 mililitrų grietinėlės
- 80 gramų cukraus
- 2 vienetai kiaušinių trynių
- 0.5 vieneto citrinų (sultys)
- 1 arbatinis šaukštelis bulvių krakmolas
- 0.5 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
- Tešlai:
- 150 gramų kvietinių miltų
- 70 gramų cukraus pudros
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
- 70 gramų sviesto (šaltas)
- 1 vienetas kiaušinių
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sviestą supjaustyti kubeliais ir sutrinti su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi ir miltais į trupinius.
- Į trupinius įmušti kiaušinį ir išminkyti tešlą. Suvynioti ją į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą pusvalandžiui.
- Išspausti citrinos sultis. 400 g aviečių sutrinti į tyrę, sumaišyti su citrinos sultimis, šaukštu cukraus ir užkaisti ant nestiprios ugnies. Kas užvirs, nuimti nuo ugnies ir pertrinti per sietelį.
- Trynius suplakti su likusiu cukrumi iki balto puraus kremo, įmaišyti krakmolą.
- Grietinėlę pakaitinti beveik iki virimo ir, stipriai maišant, plona srovele supilti į trynių plakinį. Nuolat maišant, kaitinti kremą ant silpnos ugnies, kol jis sutirštės, tada įmaišyti aviečių tyrę.
- Stačiakampę formą patepti aliejumi. Ataušusią tešlą dėti ant kepimo popieriaus ir iškočioti ploną, 2 cm didesnį nei kepimo forma, lakštą. Su visu popieriumi perkelti į formą, subadyti šakute.
- Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Ataušinti.
- Ant atvėsusio kepinio sukrėsti kremą, ant viršaus išdėlioti likusias uogas ir 3 valandoms (galima ir per visą naktį) dėti į šaldytuvą. Prieš tiekiant pabarstyti cukraus pudra.
REKLAMA