Vietoj vištienos galima naudoti kalakutieną, o vietoj bulvių krakmolo - kukurūzų krakmolą.
INGREDIENTAI:
- 600 gramų vištos filė
- 400 gramų konservuotų ananasų
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 valgomasis šaukštas bulvių krakmolas
- 2 arbatiniai šaukšteliai sojos padažo
- 1 žiupsnelis malto imbiero
- 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
- 1 žiupsnelis druskos
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sumaišyti sojų padažą su šaukštu aliejaus, žiupsneliu imbiero, pipirų bei druskos. Vištieną supjaustyti juostelėmis ir 15-20 minučių palaikyti paruoštame marinate.
- Dalį ananasų gabaliukų pasilikti, nusipilti 70 ml sulčių iš skardinės.
- Įpilti į puodą aliejaus ir apkepti vištieną. Tuomet suberti ananasus, lieti pusę sulčių, kelis šaukštus vandens, pridengti dangčiu ir troškinti 10 minučių.
- Likusias sultis atskiesti puse tiek vandens, kiek liko sulčių, ir skystyje ištirpinti krakmolą. Supilti į puodą ir dar kelias minutes patroškinti.
- Troškinį palikti 5 minutes pastovėti ir tada tiekti su ryžiais.
REKLAMA