• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vietoj vištienos galima naudoti kalakutieną, o vietoj bulvių krakmolo - kukurūzų krakmolą.

INGREDIENTAI:

  • 600 gramų vištos filė
  • 400 gramų konservuotų ananasų
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 valgomasis šaukštas bulvių krakmolas
  • 2 arbatiniai šaukšteliai sojos padažo
  • 1 žiupsnelis malto imbiero
  • 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
  • 1 žiupsnelis druskos

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 2

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sumaišyti sojų padažą su šaukštu aliejaus, žiupsneliu imbiero, pipirų bei druskos. Vištieną supjaustyti juostelėmis ir 15-20 minučių palaikyti paruoštame marinate.
  2. Dalį ananasų gabaliukų pasilikti, nusipilti 70 ml sulčių iš skardinės.
  3. Įpilti į puodą aliejaus ir apkepti vištieną. Tuomet suberti ananasus, lieti pusę sulčių, kelis šaukštus vandens, pridengti dangčiu ir troškinti 10 minučių.
  4. Likusias sultis atskiesti puse tiek vandens, kiek liko sulčių, ir skystyje ištirpinti krakmolą. Supilti į puodą ir dar kelias minutes patroškinti.
  5. Troškinį palikti 5 minutes pastovėti ir tada tiekti su ryžiais.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų