Obuolių sidras, actas, pomidorų padažas ir aitrioji paprika puikiai sukuria saldžiarūgštį padažą. Jeigu norisi gerokai tirštesnio ir lipnesnio padažo - galima dėti daug daugiau krakmolo ir pomidorų padažo. Vietoje obuolių sidro galima naudoti obuolių sultis. Tačiau, bet kuriuo atveju - vakarienė bus gardi ir soti.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 600 gramų vištos faršo
- 60 mililitrų pieno
- 1 vienetas kiaušinių
- 4 riekės batono (be plutelių)
- 2 skiltelės česnakų
- 1 žiupsnelis maltos aitriosios paprikos
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
- Padažui:
- 300 mililitrų sidro (obuolių)
- 2 valgomieji šaukštai medaus
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo
- 1 valgomasis šaukštas bulvių krakmolas
- 1 valgomasis šaukštas obuolių acto
- 1 žiupsnelis maltos aitriosios paprikos
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 3
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaušinį išplakti su pienu ir žiupsneliu druskos. Sudėti batono riekeles ir palikti 10 min.
- Po to sudėti vištieną, trintas česnakų skilteles, suberti aitriąją papriką, pipirus ir gerai išminkyti. Suformuoti vienodo dydžio kukulius ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Uždengti folija ir kepti 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min.
- Giliame puode sumaišyti obuolių sidrą su medumi, pomidorų padažu, krakmolu, aitriąja paprika, obuolių actu, žiupsneliu druskos ir kaitinti ant silpnos ugnies apie 10 min, kol sutirštės. Sudėti iškepusius kukulius, išmaišyti ir palikti 5 min. pastovėti.
- Patiekti su ryžiais.
REKLAMA