Turbūt sunku įsivaizduoti šaltą, lietingą rudens vakarą be puodelio karšto šokolado ir knygos? Tad šitas šokoladas skirtas visiems, kuriems patinka itin saldūs karšti gėrimai. Vienas vienintelis gurkšnis pasaldins gyvenimą ilgam, na o visas puodelis... Jeigu norisi įprastą karštą šokoladą paskaninti - galima naudoti mėgstamą sirupą. Na ir aišku minkštutis keksiukas ar pyrago gabalėlis. Kas gali būti tobuliau?
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 300 mililitrų pieno (+ 2 šaukštai krakmolui ištirpinti)
- 120 gramų pieniško šokolado
- 1 valgomasis šaukštas kakavos
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis bulvių krakmolas
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Prikaistuvyje ištirpinti šokoladą su 2 šaukštais pieno. Kai šokoladas ištirps - plona srovele supilti likusį pieną. Nuolat maišyti mediniu šaukštu.
- Įmaišyti kakavą ir cukrų. Toliau maišyti, kol viskas išsimaišys.
- Į puodelį suberti krakmolą ir užpilti 2 šaukštais pieno. Maišyti, kol ištirps. Maišant šokoladinį gėrimą, iš lėto pilti krakmolo mišinį.
- Supilstyti į puodelius. Galima įberti kokoso drožlių.
REKLAMA