Niekada neteko ragauti persimonų, tad susigundžiau kažką su jais pagaminti. Ir nenusivyliau.
INGREDIENTAI:
- 200 gramų varškės (riebios)
- 2 vienetai kiaušinių
- 100 mililitrų pieno
- 1 vienetas persimonų
- 2 valgomieji šaukštai bulvių krakmolas
- 2 valgomieji šaukštai manų kruopų
- 1 valgomasis šaukštas rudojo cukraus
- 20 gramų sviesto
- 1 sauja malti džiūvėsėliai
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 3
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Manų kruopas užpilti pienu ir pabrinkinti 10 - 15 min.
- Į varškę įmušti kiaušinius, įberti cukraus, išmaišyti iki vienalytės masės. Suberti krakmolą, išbrinkusius manus, vėl išmaišyti.
- Persimoną nulupti, sutarkuoti stambia tarka, tarkius sukrėsti į varškės masę.
- Orkaitę įkaitinti iki 180 C laipsnių. Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais.
- Varškės masę krėsti į paruoštą formą ir šauti į orkaitę 35 minutėms.
- Leisti atvėsti 7 - 10 min. Tada išimti iš formos ir tiekti.
REKLAMA