Šokoladiniai triufeliai
- Ingredientai
150 g. juodojo šokolado (geriausiai 70% kakavos);
50 g. plakamosios grietinėlės;
70 g. kambario temp. sviesto;
1 kupinas v. šaukštas medaus;
1,5 a. šaukštelis tirpios ekspreso kavos granulių;
1 v. šaukštas brendžio arba viskio kakavos apvoliojimui.- Gaminimas
-
Grietinėlę pakaitinti iki virimo, joje ištirpinti ekspreso kavą bei medų. Šokoladą susmulkinti bei ištirpinti vandens vonelėje iki vienalytės masės. Į grietinėlės, medaus, kavos mišinį maišant palaipsniui supilti šokoladą, kai masė šiek tiek atvės sudėti sviestą bei įpilti brendį arba viskį. Viską išmaišyti iki vienalytės masės. Paruošti kvadratinę ar pailgą formą, kurią iškloti maistine plėvele bei supilti paruoštą masę, padėti į šaldytuvą min. 2 val. kad triufelių masė gerai sustingtų. Vėliau su šaukštelių pakabinti masės bei suformuoti rutuliukus, arba masę supjaustyti maždaug 2×2 cm. dydžio kvadratėliais ir formuoti įvairių formų triufelius, kuriuos vėliau gausiai apvolioti karčioje kakavoje.
Gairės: Šokoladiniai triufeliai, juodasis šokoladas, plakamoji grietinėlė, sviestas, medus, brendis, viskis.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Valentino dienos tortas





Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo, masę nuolat maišant pilame citrinos sultis, uogų masę... |

Kokosinukai





Baltymus labai gerai išplakame, dedame cukrus ir kokosus ir labai gerai plakame. Tuomet, skardą... |

Obuolių pyragas su karamelė





Paruošti trapią tešlą: sumaišyti miltus, cukrų, druską, muskato riešutą ir gabalėliais... |

Paprastai nepaprastas obuolių pyragas





Obuolius nuplauname, išdarinėjame, supjaustome nedideliais kubeliais, dedame į puodą, įpilame šiek... |

Sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais





Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, susmulkinti ir dėti į puodą, įpilti vandens, sudėti cukrų, cinamoną... |

Sūrio pyragas





Mėsmale sumalame sūrį, kiaušinių trynius suplakame su cukrumi, ištirpiname sviesta, viską sudedame ir... |

Vyniotinis su obuoliais ir spanguolėm





Atsildyti tešlą. Gana plonai iskočiokite ją. Įdarui skirtus obuolius nulupkite, išimkite seklalizdžius... |

Šokoladiniai kiaušiniai lizduose





Sviestą reikia ištrinti su cukraus milteliais, kakava (arba šokoladinio skonio cukraus milteliais),... |

Pyragas su pudingu ir persikais





Kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų išplakite kartu, sudėkite sviestą (jį pirmiau išlydome),... |

Obuolių pyragas





Sviestą išsukti su cukrumi ir tryniu. Po truputį beriant miltus, užminkyti vientisą tešlą. Iš... |

Keksas šakočio skonio





Dubenyje gerai išsukame sviestą. Įmaišome po 1 trynį, šaukštą miltų, cukraus. Masei... |