Šokoladiniai kiaušiniai lizduose
- Ingredientai
100 g sausainių „Gaidelis“ (ar kažkokių panašių) trupinių;
apie 150 g sviesto;
130 g cukraus miltelių;
pusė stiklinės kakavos miltelių (vietoj šių dviejų komponentų galima naudoti šokoladinio skonio cukraus miltelius iš Dan Sukker);
5 šaukštai grietinėlės;
sauja migdolų (galima naudoti ir kitokius riešutus) bei smulkintų riešutų arba džiūvėsių trupinėlių kiaušinių apvoliojimui.- Gaminimas
-
Sviestą reikia ištrinti su cukraus milteliais, kakava (arba šokoladinio skonio cukraus milteliais), suberti sausainių trupinius (geriausia sausainius tiesiog sumalti), grietinėlę ir viską gerai išmaišius, porą valandų palaikyti šaldytuve. Tuomet šiek tiek aliejumi išteptom rankom jau galima formuoti kiaušinius į kurių vidų įdedamas siurprizas: migdolo, lazdyno, graikiškas ar koks kitoks riešutas. Kiaušinio išorė apvoliojama riešutų, džiūvėsių trupiniuose, smulkintame kokose ar papuošimų rutuliukuose (čia jau kiekvieno fantazija) ir vėl bent trumpam šokoladinius kiaušinius reikia palaikyti šaldytuve, kad sustingtų.
Kad kiaušiniai nebūtų tokie vieniši, galima juos patalpinti lizdeliuose (šie pirkti parduotuvėje). Lizdelių dekorui galima naudoti melisos lapelius ir plaktą grietinėlę su cukrumi ir žalatinu.
Gairės: sausainiai, sviestas, cukraus milteliai, grietinėlė, migdolai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Višta paruošta šventinei progai





Ištrinti vištą prieskoniais, palaikyti, kepti pasodinta ant stiklainiuko su vandeniu. Atvėsusią... |

Baklažanų bokšteliai





Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug... |

Šventiška SANGRIA





Vaisius susmulkiname(vaisiai gali būti kokie tik norite ir kokius tik mėgstate:vynuoges,mandarinai, nektarinai,... |

Valentino medaus tortas





Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant... |

Valentiniškas varškės pyragas





Varškę ištrinti iki vientisos masės, pridėti razinų ar kt. džiovintų vaisių Dėti į sviestu... |

Mišrainė Širdelė





Petražoles, krapus ir kietai virtus kiaušinius susmulkinti. Agurką supjaustyti plonais griežinėliais, sūrį... |

Pikantiškas sūrio vyniotinis





Pamirkome datules, pasmulkiname jas, pasmulkiname riešutus. Sūrį dedame į švarų, sandarų polietileninį... |

Vaisių ir želė iešmeliai





Želė, kivį ir obuolį supjaustome plonomis riekelėmis, tuomet su širdelės formele (šią formelę puikiai... |

Valentino dienos tortas





Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo, masę nuolat maišant pilame citrinos sultis, uogų masę... |

Paprastai nepaprastas obuolių pyragas





Obuolius nuplauname, išdarinėjame, supjaustome nedideliais kubeliais, dedame į puodą, įpilame šiek... |

Mišrainė „Vėlykinis paukščių lizdas"





Nuplautas ir nuluptas bulves reikia supjaustyti plonais šiaudeliais ir gerai nuplauti tekančiame vandenyje,... |

Kiaušiniai ,,Siurprizas"





Želatiną užpilame stikline virinto atvėsinto vandens(200 ml) ir paliekame išbrinkti apie 20 min.Kubelį... |

Saldūs kiaušininiai siurprizai





Pirmiausia pasiruošiame kiaušinių lukštus:pramušame viename kiaušinio gale... |

Velykiniai viščiukai (pusryčiams)





Į keptuvę įpilkite truputį aliejaus ir įkaitinkite ją ant nedidelės ugnies. Tuomet įmuškite kiaušinį į... |

Mišrainė su graikiniais riešutais





Paimame gilią salotinę. Svogūną supjaustome griežinėliais ir jį pora valandų pamarinuojame užpylę rūgščiu... |