Kiaušiniai ,,Siurprizas"
- Ingredientai
Paprikos;
geltonieji konservuoti kukurūzai;
daktariška dešra;
1 kaupinis šaukštas želatinos;
1 kubelis vištienos skonio sultinio;
350 ml vandens;
tušti kiaušinio lukštai.- Gaminimas
-
Želatiną užpilame stikline virinto atvėsinto vandens(200 ml) ir paliekame išbrinkti apie 20 min.Kubelį sultinio ištirpiname 150 ml verdančio vandens.Tada pasiruošiame kiaušinių lukštus: pramušame viename kiaušinio gale nedidelę skylę ir viską iš jo išpilame. Lukšto vidų išskalaujame verdančiu vandeniu ir juos sudedame į stovelį. Papriką ir dešrą supjaustome mažais gabaliukais. Tada į lukšto vidų sluoksniuojame:papriką,konservuotus kukurūzus ir dešros ir taip susluoksniuojame iki viršaus. Ištirpintą vandenyje sultinį užviriname ir į jį supilame ant silpnos ugnies ištirpintą želatiną.Gerai išmaišome ir šį mišinį užpilame į kiaušinių lukštus,kuriuose sudėtas įdaras.Tada dedame į šaldytuvą, kad sustengtų. Kai želatina bus sušalusi, lukštus atsargiai nulupame ir lieka gražus spalvotas kiaušinukas. Tai skanu ir labai puošia stalą.
Gairės: paprikos, geltonieji konservuoti kukurūzai, daktariška dešra, želatina, vanduo, kiaušinių lukštai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Višta paruošta šventinei progai





Ištrinti vištą prieskoniais, palaikyti, kepti pasodinta ant stiklainiuko su vandeniu. Atvėsusią... |

Baklažanų bokšteliai





Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug... |

Šventiška SANGRIA





Vaisius susmulkiname(vaisiai gali būti kokie tik norite ir kokius tik mėgstate:vynuoges,mandarinai, nektarinai,... |

Valentino medaus tortas





Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant... |

Valentiniškas varškės pyragas





Varškę ištrinti iki vientisos masės, pridėti razinų ar kt. džiovintų vaisių Dėti į sviestu... |

Mišrainė Širdelė





Petražoles, krapus ir kietai virtus kiaušinius susmulkinti. Agurką supjaustyti plonais griežinėliais, sūrį... |

Pikantiškas sūrio vyniotinis





Pamirkome datules, pasmulkiname jas, pasmulkiname riešutus. Sūrį dedame į švarų, sandarų polietileninį... |

Vaisių ir želė iešmeliai





Želė, kivį ir obuolį supjaustome plonomis riekelėmis, tuomet su širdelės formele (šią formelę puikiai... |

Valentino dienos tortas





Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo, masę nuolat maišant pilame citrinos sultis, uogų masę... |

Paprastai nepaprastas obuolių pyragas





Obuolius nuplauname, išdarinėjame, supjaustome nedideliais kubeliais, dedame į puodą, įpilame šiek... |

Mišrainė „Vėlykinis paukščių lizdas"





Nuplautas ir nuluptas bulves reikia supjaustyti plonais šiaudeliais ir gerai nuplauti tekančiame vandenyje,... |

Saldūs kiaušininiai siurprizai





Pirmiausia pasiruošiame kiaušinių lukštus:pramušame viename kiaušinio gale... |

Velykiniai viščiukai (pusryčiams)





Į keptuvę įpilkite truputį aliejaus ir įkaitinkite ją ant nedidelės ugnies. Tuomet įmuškite kiaušinį į... |

Mišrainė su graikiniais riešutais





Paimame gilią salotinę. Svogūną supjaustome griežinėliais ir jį pora valandų pamarinuojame užpylę rūgščiu... |

Šokoladiniai kiaušiniai lizduose





Sviestą reikia ištrinti su cukraus milteliais, kakava (arba šokoladinio skonio cukraus milteliais),... |