Ingredientai
Paprikos;
geltonieji konservuoti kukurūzai;
daktariška dešra;
1 kaupinis šaukštas želatinos;
1 kubelis vištienos skonio sultinio;
350 ml vandens;
tušti kiaušinio lukštai.
Gamyba
Želatiną užpilame stikline virinto atvėsinto vandens(200 ml) ir paliekame išbrinkti apie 20 min.Kubelį sultinio ištirpiname 150 ml verdančio vandens.Tada pasiruošiame kiaušinių lukštus: pramušame viename kiaušinio gale nedidelę skylę ir viską iš jo išpilame. Lukšto vidų išskalaujame verdančiu vandeniu ir juos sudedame į stovelį. Papriką ir dešrą supjaustome mažais gabaliukais. Tada į lukšto vidų sluoksniuojame:papriką,konservuotus kukurūzus ir dešros ir taip susluoksniuojame iki viršaus. Ištirpintą vandenyje sultinį užviriname ir į jį supilame ant silpnos ugnies ištirpintą želatiną.Gerai išmaišome ir šį mišinį užpilame į kiaušinių lukštus,kuriuose sudėtas įdaras.Tada dedame į šaldytuvą, kad sustengtų. Kai želatina bus sušalusi, lukštus atsargiai nulupame ir lieka gražus spalvotas kiaušinukas. Tai skanu ir labai puošia stalą.