Kiaušiniai ,,Siurprizas"
- Ingredientai
Paprikos;
geltonieji konservuoti kukurūzai;
daktariška dešra;
1 kaupinis šaukštas želatinos;
1 kubelis vištienos skonio sultinio;
350 ml vandens;
tušti kiaušinio lukštai.- Gaminimas
-
Želatiną užpilame stikline virinto atvėsinto vandens(200 ml) ir paliekame išbrinkti apie 20 min.Kubelį sultinio ištirpiname 150 ml verdančio vandens.Tada pasiruošiame kiaušinių lukštus: pramušame viename kiaušinio gale nedidelę skylę ir viską iš jo išpilame. Lukšto vidų išskalaujame verdančiu vandeniu ir juos sudedame į stovelį. Papriką ir dešrą supjaustome mažais gabaliukais. Tada į lukšto vidų sluoksniuojame:papriką,konservuotus kukurūzus ir dešros ir taip susluoksniuojame iki viršaus. Ištirpintą vandenyje sultinį užviriname ir į jį supilame ant silpnos ugnies ištirpintą želatiną.Gerai išmaišome ir šį mišinį užpilame į kiaušinių lukštus,kuriuose sudėtas įdaras.Tada dedame į šaldytuvą, kad sustengtų. Kai želatina bus sušalusi, lukštus atsargiai nulupame ir lieka gražus spalvotas kiaušinukas. Tai skanu ir labai puošia stalą.
Gairės: paprikos, geltonieji konservuoti kukurūzai, daktariška dešra, želatina, vanduo, kiaušinių lukštai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Netikras Velykinis zuikis





Veršieną, kiaulieną, lašinukus ir batoną sumalti, įmušti kiaušinius. Smulkiai... |

Šventinis šokoladinis tortas





Atskirai iškepame biskvitus. Ruošiame kremą: grietinėlę išplakame ir pamažu sumaišome su... |

Kalėdinis aguoninis vyniotinis





Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai reikia kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir... |

Kalėdinis imbierinis keksas





Dubenėlyje sumaišyti miltus su soda, kepimo milteliais ir cinamonu. Kitam dubenėlyje išsukti... |

Kalėdiniai meduoliai





Medų, cukrų ir sviestą pašildyti kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinti,... |

Kalėdinis obuolių pyragas





Ištirpiname sviestą, pilame cukrų, įmušame kiaušinį, suberiame vanilinį cukrų ir kepimo... |

Šventinė mišrainė su liežuviu





Virtą liežuvį supjaustom kubeliais ir pakepinam. Į dubenį dedame nusunktus žirnelius, pjaustytus kiaušinius,... |

Naminiai guminukai





Į indą supilama želė, želatina, cukrus ir užpilamas vanduo. Paliekama pusvalandžiui brinkti. Puode užverdamas vanduo... |

Sviestinis Velykų avinėlis





Į išplautą sviestą pridėti tarkuotų krienų ir druskos, išmaišyti. Peilio ir šakutės... |

Velykinis keksas





Ištirpinti mieles šiltame piene. Įberti truputį nusijotų miltų ir gerai išmaišyti,... |

Velykinis avinėlis





Šokoladą smulkiai sukapoti. Riebalus išsukti su vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais (sudedami po... |