Netikras Velykinis zuikis
- Ingredientai
500 g veršienos;
500 g kiaulienos;
200 g kiaulienos lašinukų;
3 riekelės piene išmirkyto batono;
2 kiaušiniai;
1 svogūnas;
1 morka;
2 šaukštai aliejaus;
nubrauktas šaukštas druskos;
1/4 šaukštelio tarkuoto muskato riešuto;
1/2 šaukštelio juodųjų pipirų;
2 šaukštai kapotų petražolių;
1 šaukštas kapotų raudonėlių;
200 g. sūrio su pelėsiais (geriausiai melynuoju).- Gaminimas
-
Veršieną, kiaulieną, lašinukus ir batoną sumalti, įmušti kiaušinius. Smulkiai supjaustytą svogūną ir morkos griežinėlius apkepti aliejuje su žiupsneliu druskos ir įmaišyti į faršą. Įberti muskato riešuto, pipirų, petražolių, raudonėliu ir likusią druską, gerai išminkyti. Iš masės formuoti ritinį, suploti ir viduryje padaryti griovelį. Į jį priberti smulkiai supjaustyto sūrio. Griovelį užtaisyti ir suformuoti zuikį. Skardą patepti aliejumi ir dėti zuikį. Kepti 200 laipsnių orkaitėje ant apatinės lentyno apie 45 min. Patiekti galima ir šiltą ir šaltą.
Gairės: Veršiena, Kiauliena, lašinukai, batonas, kiaušiniai, svogūnas, morka, aliejus, druska, tarkuotas muskatas, juodieji pipirai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Višta paruošta šventinei progai





Ištrinti vištą prieskoniais, palaikyti, kepti pasodinta ant stiklainiuko su vandeniu. Atvėsusią... |

Baklažanų bokšteliai





Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug... |

Šventiška SANGRIA





Vaisius susmulkiname(vaisiai gali būti kokie tik norite ir kokius tik mėgstate:vynuoges,mandarinai, nektarinai,... |

Valentino medaus tortas





Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant... |

Valentiniškas varškės pyragas





Varškę ištrinti iki vientisos masės, pridėti razinų ar kt. džiovintų vaisių Dėti į sviestu... |

Mišrainė Širdelė





Petražoles, krapus ir kietai virtus kiaušinius susmulkinti. Agurką supjaustyti plonais griežinėliais, sūrį... |

Pikantiškas sūrio vyniotinis





Pamirkome datules, pasmulkiname jas, pasmulkiname riešutus. Sūrį dedame į švarų, sandarų polietileninį... |

Vaisių ir želė iešmeliai





Želė, kivį ir obuolį supjaustome plonomis riekelėmis, tuomet su širdelės formele (šią formelę puikiai... |

Valentino dienos tortas





Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo, masę nuolat maišant pilame citrinos sultis, uogų masę... |

Paprastai nepaprastas obuolių pyragas





Obuolius nuplauname, išdarinėjame, supjaustome nedideliais kubeliais, dedame į puodą, įpilame šiek... |

Mišrainė „Vėlykinis paukščių lizdas"





Nuplautas ir nuluptas bulves reikia supjaustyti plonais šiaudeliais ir gerai nuplauti tekančiame vandenyje,... |

Kiaušiniai ,,Siurprizas"





Želatiną užpilame stikline virinto atvėsinto vandens(200 ml) ir paliekame išbrinkti apie 20 min.Kubelį... |

Saldūs kiaušininiai siurprizai





Pirmiausia pasiruošiame kiaušinių lukštus:pramušame viename kiaušinio gale... |

Velykiniai viščiukai (pusryčiams)





Į keptuvę įpilkite truputį aliejaus ir įkaitinkite ją ant nedidelės ugnies. Tuomet įmuškite kiaušinį į... |

Mišrainė su graikiniais riešutais





Paimame gilią salotinę. Svogūną supjaustome griežinėliais ir jį pora valandų pamarinuojame užpylę rūgščiu... |