Pikantiškas sūrio vyniotinis
- Ingredientai
Fermentinis sūris;
lydytas sūrelis be priedų;
riešutai (geriau graikiški);
džiovintų datulių.- Gaminimas
-
Pamirkome datules, pasmulkiname jas, pasmulkiname riešutus. Sūrį dedame į švarų, sandarų polietileninį maišelį (labai gerai tinka maišeliai šaldymui) ir mirkome pakankamai karštame, bet ne verdančiame, vandenyje, kad labai suminkštėtų (labai patogu naudoti dideliais griežiniais raikytą sūrį). Sūriui pradėjus "lydytis", dedame ant lentutės, iškočiojame "blyną", jei kočiojame per maišelį - jis išeina gražios keturkampės formos. Tada maišelį atsargiai nuimame ir ant tepame lydyto sūrelio juostą, ant jos dėliojame datules, riešutus ir sukame vyniotinį. Paruoštą vyniotinį vyniojame į polietileninę plėvelę, šaldytuve paslegiame ir paliekame gerai atšalti. Vyniotinio susukimą reikėtų atlikti pakankamai sparčiai, kad sūris nespėtų labai atvėsti. Valentino dienai galima bandyt suformuot ,,širdelės" formos vyniotinį - įdarą dedant abiejuose kraštuose, ir vyniojant kraštus vidurio link.
Gairės: fermentinis sūris, lydytas sūrelis, riešutai, džiovintos datulės.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Višta paruošta šventinei progai





Ištrinti vištą prieskoniais, palaikyti, kepti pasodinta ant stiklainiuko su vandeniu. Atvėsusią... |

Baklažanų bokšteliai





Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug... |

Šventiška SANGRIA





Vaisius susmulkiname(vaisiai gali būti kokie tik norite ir kokius tik mėgstate:vynuoges,mandarinai, nektarinai,... |

Valentino medaus tortas





Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant... |

Valentiniškas varškės pyragas





Varškę ištrinti iki vientisos masės, pridėti razinų ar kt. džiovintų vaisių Dėti į sviestu... |

Mišrainė Širdelė





Petražoles, krapus ir kietai virtus kiaušinius susmulkinti. Agurką supjaustyti plonais griežinėliais, sūrį... |

Vaisių ir želė iešmeliai





Želė, kivį ir obuolį supjaustome plonomis riekelėmis, tuomet su širdelės formele (šią formelę puikiai... |

Valentino dienos tortas





Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo, masę nuolat maišant pilame citrinos sultis, uogų masę... |

Paprastai nepaprastas obuolių pyragas





Obuolius nuplauname, išdarinėjame, supjaustome nedideliais kubeliais, dedame į puodą, įpilame šiek... |

Mišrainė „Vėlykinis paukščių lizdas"





Nuplautas ir nuluptas bulves reikia supjaustyti plonais šiaudeliais ir gerai nuplauti tekančiame vandenyje,... |

Kiaušiniai ,,Siurprizas"





Želatiną užpilame stikline virinto atvėsinto vandens(200 ml) ir paliekame išbrinkti apie 20 min.Kubelį... |

Saldūs kiaušininiai siurprizai





Pirmiausia pasiruošiame kiaušinių lukštus:pramušame viename kiaušinio gale... |

Velykiniai viščiukai (pusryčiams)





Į keptuvę įpilkite truputį aliejaus ir įkaitinkite ją ant nedidelės ugnies. Tuomet įmuškite kiaušinį į... |

Mišrainė su graikiniais riešutais





Paimame gilią salotinę. Svogūną supjaustome griežinėliais ir jį pora valandų pamarinuojame užpylę rūgščiu... |

Šokoladiniai kiaušiniai lizduose





Sviestą reikia ištrinti su cukraus milteliais, kakava (arba šokoladinio skonio cukraus milteliais),... |