Triušienos guliašas su daržovėmis
- Ingredientai
500 g triušienos;
2 morkos;
200 g žirnelių;
200 g žiedinis kopūstas;
svogūnas;
maža cukinija;
2 pomidorai;
šaukštas sviesto;
šaukštas miltų;
porą šaukštų grietinės;
šaukštelis pomidorų pastos;
juodieji pipirai;
druska;
saldžiosios paprikos milteliai;
Vorčesterio padažas;
sultinio kubelis.- Gaminimas
-
Keptuvėje su aliejumi pakepti svogūną. Šiems suminkštėjus, sudėti apkepti triušieną. Apkepus mėsai, sudėti prieskonius. Iš keptuvės viską perdėti į puodą, kuriame gaminsite guliašą, įpilti vandens, kad gerokai apsemtų. Į puodą įdėti kubelį sultinio, pavirti 10-15 min. Po to sudėti kubeliais pjaustytas daržoves, išskyrus morkas. Viską gerai išmaišyti ir ant lėtos ugnies dar patroškinti apie 10 min. Tuo metu atskiroje keptuvėje ištirpinti sviestą ir pakepinti sutarkuotas morkas. Joms apkepus, sudėti miltus ir dar šiek tiek pakepti. Morkas sudėti į puodą su guliašu, dar kartą gerai išmaišyti. Į masę įdėti pomidorų pastos ir viską troškinti, kol suminkštės mėsa ir daržovės. Prieš baigiant guliašui troškintis, įdėti grietinės. Garnyrui rekomenduojama patiekti virtas bulves ar ryžius.
Gairės: Triušienos guliašas su daržovėmis, morkos, žirneliai, kopūstas, sviestas, miltai, druska, Vorčesterio padažas.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Vištiena su pomidorų salotomis





Vištienos šlauneles apiberti prieskoniais ir druska, ištepti vištieną majonezu, kad ji... |

Vištiena su naminiais makaronais





Naminiai makaronai. Suplakite kiaušinius, įpilkite apie 50 ml. vandens, ir idėkite saukštelį druskos.... |

Šernienos kumpis su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu





Vandenį marinatui pavirinti su druska, česnaku, pipirais, kadagio uogomis ir prieskoniais. Ataušinti, pridėti... |

Šerniena su baravykų rissoto





Rozmarino šakele persmeikite šernienos medalioną. Ištepkite prieskoniais – druska,... |

Triušienos troškinys





Išimta iš marinato kiškiena nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais, prismaigstoma... |

Šernienos kepsnys





Šernienos nugarinę supjaustyti ir pamušti, pabarstyti prieskoniais ir smulkintu česnaku. Sudėti į... |

Stirnienos kepsnys





Filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti su sviestu. Prieš baigiant kepti įpilti vyno, dar po kelių minučių... |

Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa





Labai gerai išgaląstu peiliu, smulkiais gabaliukais sukapokite mėsą ir svogūnus. (Nenaudokite mėsmalės, nes... |

Troškinta šerniena su daržovėmis





Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, juodaisiais pipirais. Padaryti įpjovimus ir į kiekvieną įdėti per pusę... |

„Netikras zuikis“





Svogūnus ir česnakus susmulkinti, smulkiai sutarkuoti bulves, įmušti kiaušinius. Viską maišyti... |

Farširuota Kalėdinė lydeka





Pirmiausia nuskutame ir išdarinėjame lydeką, po to nukerpame pelekus. Odą pradėti lupti nuo galvos (pilvo... |

Tradicinis keptas karpis Kūčioms





Nuskustą ir išdarinėtą karpį supjaustyti gabaliukais, įtrinti druska, prieskoniais, apibarstyti miltais ir... |

Pikantiški lydekos ir vištienos kotletukai





Virtuviniu kombainu susmulkinkit vištienos ir lydekos filę arba tiesiog sumalkite per smulkų sietelį. Viską... |

Netradicinė lydeka





Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |

Kepta višta su bulvėmis





Vištą išmirkyti vandenyje, nusausinti. Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, maltais... |