Kalėdinis imbierinis keksas
- Ingredientai
125 g sviesto;
100 g rudojo cukraus;
2 kiaušiniai;
pusė stiklinės pieno;
2 šaukštai medaus;
250 g miltų;
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
pusė arbatinio šaukštelio sodos;
2 arbatiniai šaukšteliai malto imbiero;
1 arbatinis šaukštelis cinamono;
2 valgomieji šaukštai romo;
300 g džiovintų vaisių arba cukatų.- Gaminimas
-
Dubenėlyje sumaišyti miltus su soda, kepimo milteliais ir cinamonu. Kitam dubenėlyje išsukti minkštą sviestą su cukrumi ir įmušti po vieną kiaušinį. Po to supilti pieną. Paskui sudėti medų ir imbierą. Džiovintus vaisius arba cukatus užpilti verdančiu vandeniu ir romu bei palikti išmirkti pusvalandžiui. Į išsuktą sviestą su kiaušiniais po truputį supilti sausus produktus, kruopščiai viską išmaišyti. Džiovintus vaisius nusausinti ir sudėti į tešlą, gerai išmaišyti. Kekso formą ištepti sviestu, apibarstyti miltais ir supilti paruoštą tešlą. Kepti 180°C apie 40 minučių. Iškeptą keksą atvėsinti kepimo formoje, vėliau išimti ir pabarstyti cukraus pudrą.
Gairės: Kalėdinis imbierinis keksas, sviestas, rudasis cukrus, kiaušiniai, pienas, medus, miltai, soda, cinamonas, romas.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Šokoladiniai kiaušiniai lizduose





Sviestą reikia ištrinti su cukraus milteliais, kakava (arba šokoladinio skonio cukraus milteliais),... |

Netikras Velykinis zuikis





Veršieną, kiaulieną, lašinukus ir batoną sumalti, įmušti kiaušinius. Smulkiai... |

Šventinis šokoladinis tortas





Atskirai iškepame biskvitus. Ruošiame kremą: grietinėlę išplakame ir pamažu sumaišome su... |

Kalėdinis aguoninis vyniotinis





Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai reikia kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir... |

Kalėdiniai meduoliai





Medų, cukrų ir sviestą pašildyti kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinti,... |

Kalėdinis obuolių pyragas





Ištirpiname sviestą, pilame cukrų, įmušame kiaušinį, suberiame vanilinį cukrų ir kepimo... |

Šventinė mišrainė su liežuviu





Virtą liežuvį supjaustom kubeliais ir pakepinam. Į dubenį dedame nusunktus žirnelius, pjaustytus kiaušinius,... |

Naminiai guminukai





Į indą supilama želė, želatina, cukrus ir užpilamas vanduo. Paliekama pusvalandžiui brinkti. Puode užverdamas vanduo... |

Sviestinis Velykų avinėlis





Į išplautą sviestą pridėti tarkuotų krienų ir druskos, išmaišyti. Peilio ir šakutės... |

Velykinis keksas





Ištirpinti mieles šiltame piene. Įberti truputį nusijotų miltų ir gerai išmaišyti,... |

Velykinis avinėlis





Šokoladą smulkiai sukapoti. Riebalus išsukti su vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais (sudedami po... |