Kokosiniai keksai
- Ingredientai
1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių;
2 kiaušiniai;
pusė arbat. šaukštelio druskos;
pusė arbat. šaukštelio kokosų ekstrakto;
pusė arbat. šaukštelio vanilės ekstrakto;
pusė stiklinės cukraus;
stiklinė kokosų drožlių;
stiklinė kokosų pieno;
2 stiklinės miltų.- Gaminimas
-
Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 200 laipsnių. Į dubenį išsijokite miltus, kepimo miltelius ir druską. Supilkite 1/2 stiklinės kokosų drožlių. Gerai išmaišykite. Kitame inde plakikliu išplakite sviestą iki kreminės konsistencijos.
Supilkite cukrų ir išplakite su sviestu. Po vieną įmuškite kiaušinius. Sudėkite vanilės ir kokosų ekstraktus. Gerai išplakite. Sudėkite pusę miltų mišinio ir išmaišykite iki vienalytės masės.
Sudėkite likusį mišinį ir supilkite kokosų pieną. Dar kartą gerai išmaišykite. Supilkite į kepimo skardą (turi būti užpildyta 2/3 keksiuko formos tūrio). Apibarstykite likusiomis kokosų drožlėmis ir kepkite 25 minutes.
Gairės: kepimo milteliai, kiaušiniai, druska, kokosų ekstraktas, vanilės ekstraktas, cukrus, kokosų drožlės, kokosų pienas, miltai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Šokoladinis tortas





Elektriniu mikseriu išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska. Kiekvienoje kefyro stiklinėje... |

Šokoladiniai triufeliai





Grietinėlę pakaitinti iki virimo, joje ištirpinti ekspreso kavą bei medų. Šokoladą susmulkinti bei... |

Varškės pyragas





Minkštą margariną ištrinti su cukrumi, tryniais, miltais ir druska. Tešla turi subyrėti į... |

Napoleonas su lašiša





Napoleono torto lakštą gausiai aptepti majonezu, dėti susmulkintą rūkytą lašišą, barstyti... |

Kalėdinis aguoninis vyniotinis





Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai reikia kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir... |

Kalėdinis imbierinis keksas





Dubenėlyje sumaišyti miltus su soda, kepimo milteliais ir cinamonu. Kitam dubenėlyje išsukti... |

Kepti obuoliai su riešutais ir medumi





Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius ir aptepti citrinos sultimis, kad neparuduotų. Įdaryti obuolius... |

Kalėdiniai meduoliai





Medų, cukrų ir sviestą pašildyti kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinti,... |

Kalėdinis obuolių pyragas





Ištirpiname sviestą, pilame cukrų, įmušame kiaušinį, suberiame vanilinį cukrų ir kepimo... |

Naminiai guminukai





Į indą supilama želė, želatina, cukrus ir užpilamas vanduo. Paliekama pusvalandžiui brinkti. Puode užverdamas vanduo... |

Šokoladiniai kiaušiniai lizdeliuose





Sviestą reikia ištrinti su cukraus milteliais, kakava (arba šokoladinio skonio cukraus milteliais),... |

Velykinis keksas





Ištirpinti mieles šiltame piene. Įberti truputį nusijotų miltų ir gerai išmaišyti,... |

Sausainiai „Avinėliai“





Greitai suminkyti miltus, atvėsintą susmulkintą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, druską, kiaušinio trynį ir... |

Pyragėliai „Žąselės“





Iš miltų, cukraus, vanilinio cukraus, kiaušinio ir atvėsinto susmulkinto sviesto suminkyti... |

Pyragėliai „Kiškučiai“





Pašildyti 100 ml pieno, jame išleisti mieles. Miltus, cukrų ir vanilinį cukrų sumaišyti,... |