"Raudoni ryžiai"
- Ingredientai
2 dideli svogūnai;
250 g konservuotų ananasų;
2 šaukštai pomidorų padažo;
500 g vištienos krūtinėlės.- Gaminimas
-
Krūtinėlę supjaustome mažais gabaliukais, apibarstome prieskoniais, dedame šiek tiek druskos arba sojos padažo. Galima įpilti šaukštelį aliejaus. Skanu, kai marinuojame vištą su džiovintais česnakais. Paliekame marinuotis per naktį.
Gaminame: į keptuvę pilame aliejų ir kepame supjaustytus svogūnus, kol jie tampa „stikliniai“. Tuomet dedame krūtinėlę ir kepame ant didelės ugnies. Kai vištiena gerai apkepa, dedame ananasus, pilame ananasų kompoto ir suberiame smulkiai supjaustytus imbierus (maždaug arbatinį šaukštelį). Uždengiame dangčiu ir leidžiame šiek tiek pakepti ant mažos ugnies. Taip kepame vos kelias minutes, nes ilgai troškinant sukietės mėsa! Tada baigiame daryti padažą: pridedame švelnaus pomidorų padažo, įpilame sojos padažo (pagal skonį), įberiame žiupsnelį aitriųjų paprikų arba įdedame šaukštelį aštrios pomidorų pastos. Aštrumas suteikia patiekalui nepakartojamą skonį. Vasarą gaminamą patiekalą pagardiname šviežiais svogūnų laiškais, kuriuos sumetame į keptuvę pačioje pabaigoje.
Vištiena su ananasais patiekiama su ryžiais, kurie nuo padažo tampa raudoni.
Gairės: svogūnai, konservuoti ananasai, pomidorų padažas, Vištienos krutinėlė.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Vištiena su naminiais makaronais





Naminiai makaronai. Suplakite kiaušinius, įpilkite apie 50 ml. vandens, ir idėkite saukštelį druskos.... |

Šernienos kumpis su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu





Vandenį marinatui pavirinti su druska, česnaku, pipirais, kadagio uogomis ir prieskoniais. Ataušinti, pridėti... |

Šerniena su baravykų rissoto





Rozmarino šakele persmeikite šernienos medalioną. Ištepkite prieskoniais – druska,... |

Triušienos troškinys





Išimta iš marinato kiškiena nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais, prismaigstoma... |

Šernienos kepsnys





Šernienos nugarinę supjaustyti ir pamušti, pabarstyti prieskoniais ir smulkintu česnaku. Sudėti į... |

Stirnienos kepsnys





Filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti su sviestu. Prieš baigiant kepti įpilti vyno, dar po kelių minučių... |

Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa





Labai gerai išgaląstu peiliu, smulkiais gabaliukais sukapokite mėsą ir svogūnus. (Nenaudokite mėsmalės, nes... |

Triušienos guliašas su daržovėmis





Keptuvėje su aliejumi pakepti svogūną. Šiems suminkštėjus, sudėti apkepti triušieną. Apkepus... |

Troškinta šerniena su daržovėmis





Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, juodaisiais pipirais. Padaryti įpjovimus ir į kiekvieną įdėti per pusę... |

„Netikras zuikis“





Svogūnus ir česnakus susmulkinti, smulkiai sutarkuoti bulves, įmušti kiaušinius. Viską maišyti... |

Farširuota Kalėdinė lydeka





Pirmiausia nuskutame ir išdarinėjame lydeką, po to nukerpame pelekus. Odą pradėti lupti nuo galvos (pilvo... |

Tradicinis keptas karpis Kūčioms





Nuskustą ir išdarinėtą karpį supjaustyti gabaliukais, įtrinti druska, prieskoniais, apibarstyti miltais ir... |

Pikantiški lydekos ir vištienos kotletukai





Virtuviniu kombainu susmulkinkit vištienos ir lydekos filę arba tiesiog sumalkite per smulkų sietelį. Viską... |

Netradicinė lydeka





Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |

Kepta višta su bulvėmis





Vištą išmirkyti vandenyje, nusausinti. Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, maltais... |