Naminiai guminukai
- Ingredientai
Pakelis želė;
2 valgomi šaukštai želatinos;
2-3 šaukštai cukraus;
150 ml virinto vandens;
3 šaukštai citrinų sulčių.- Gaminimas
-
Į indą supilama želė, želatina, cukrus ir užpilamas vanduo. Paliekama pusvalandžiui brinkti. Puode užverdamas vanduo ir į jį statomas indas su želė. Įpilamos citrinų sultys. Maišoma, kol ištirpsta želė ir želatina. Masė supilstoma į formeles (geriausia į silikonines, nes bus patogu išimti guminukus). Formelėje atvėsę guminukai dedami į šaldytuvą, kad sustingtų. Maždaug po pusvalandžio galima skanauti.
Gairės: Naminiai guminukai, želė, želatina, cukrus, virintas vanduo, citrinų sultys.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Šokoladiniai kiaušiniai lizduose
Sviestą reikia ištrinti su cukraus milteliais, kakava (arba šokoladinio skonio cukraus milteliais),... |
Netikras Velykinis zuikis
Veršieną, kiaulieną, lašinukus ir batoną sumalti, įmušti kiaušinius. Smulkiai... |
Šventinis šokoladinis tortas
Atskirai iškepame biskvitus. Ruošiame kremą: grietinėlę išplakame ir pamažu sumaišome su... |
Kalėdinis aguoninis vyniotinis
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai reikia kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir... |
Kalėdinis imbierinis keksas
Dubenėlyje sumaišyti miltus su soda, kepimo milteliais ir cinamonu. Kitam dubenėlyje išsukti... |
Kalėdiniai meduoliai
Medų, cukrų ir sviestą pašildyti kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinti,... |
Kalėdinis obuolių pyragas
Ištirpiname sviestą, pilame cukrų, įmušame kiaušinį, suberiame vanilinį cukrų ir kepimo... |
Šventinė mišrainė su liežuviu
Virtą liežuvį supjaustom kubeliais ir pakepinam. Į dubenį dedame nusunktus žirnelius, pjaustytus kiaušinius,... |
Sviestinis Velykų avinėlis
Į išplautą sviestą pridėti tarkuotų krienų ir druskos, išmaišyti. Peilio ir šakutės... |
Velykinis keksas
Ištirpinti mieles šiltame piene. Įberti truputį nusijotų miltų ir gerai išmaišyti,... |
Velykinis avinėlis
Šokoladą smulkiai sukapoti. Riebalus išsukti su vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais (sudedami po... |
PUSLAPIAI: