Bulvinė pica
- Ingredientai
1,5 kg bulvių;
daktariška dešra;
200 g fermentinio sūrio;
3 kiaušiniai;
5 šaukštai miltų;
50 g pomidorų padažo;
1 svogūnas;
2 arbatiniai šaukšteliai universalių prieskonių.- Gaminimas
-
Nusiskutame bulves, sutarkuojame burokine tarka.
Daktariška dešrą, svogūną taip pat susitarkuojame burokine tarka.
Visa tarki dėti į vieną dubenį ir sumaišyti. Įplakti kiaušinių, pabarstyti druska, pipirais bei prieskoniais, įdėti reikiama kiekį miltų ir viska gerai sumaišyti (geriausiai rankomis).
Visa mišinį sudėti gražiai į šiek tiek riebalais išteptą kepimo skardą, palyginti viršų. Pašauname į orkaitę maždaug 50-60min. Kol kepa, susitarkuojame fermentinį sūrį burokine tarka.
Ištraukti (prieš tai patikrinus ar iškepė) iš orkaitės kepinį, ant jo viršaus užpilti pomidorų padažo, užbarstyti fermentinį sūrį ir vėl pašauti į orkaitę maždaug 15-ai minučių, kol išsilydys sūris.
Gairės: bulvės, pica, daktariška dešra, fermentinis sūris, kiaušiniai, miltai, pomidorų padažas, svogūnas, universalūs prieskoniai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Greiti vištienos blyneliai





Vištieną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su prieskoniais, kiaušiniu, majonezu, krakmolu.... |

"Raudoni ryžiai"





Krūtinėlę supjaustome mažais gabaliukais, apibarstome prieskoniais, dedame šiek tiek druskos arba sojos... |

Makaronai su lašiša





Makaronus išverdame, kol verda makaronai susipjaustome lašišą ir krapukus. Išvirtus... |

Stirniena su spanguolėmis ir bananais





Mėsa supjaustoma piršto storumo gabalėliais, pamaigoma ar šiek tiek pamušama. Pabarstomi druska... |

Ypatingai traški pica





Pirmiausia pasiruošiame tešlą: Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu. Miltus... |

Kiauliena korėjietiškai





Mėsą supjaustyti stambiais gabaliukais (kaip šašlykui). Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, česnaką... |

Gardusis žuvies patiekalas





Žuvies file supjaustome ir palaikome su prieskoniais. Žuvį galima vartoti kokią jus mėgstate. Kiaušinius... |

Netradicinė lydeka





Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |

Varškės apkepas





Viską išmaišyti. Kepimo formą patepti sviestu ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti visą masę ir kepti... |

Cannelloni su pomidorų ir paprikų padažu





Keptuvėje pakepinti faršą, kepinant įdėti druskos, pipirų, česnakų pagal skonį. Faršą būtina... |

Švelni vištiena su levandų medumi





Supjaustyti vištienos krūtinėlę kubeliais ir sudėti į paprastą puodą. Užberti mėsos ir Indijos kario... |

Troškinti kopūstai pomidorų padaže





Paragauti ar nėra per rūgštūs kopūstai, jei rūgštūs, tuomet šaltu vandeniu pora kartų... |

Išvirkštiniai balandėliai





Išsivirti ryžių viena maišelį (naudoti ryžius maišelyje), bet pilnai nedavirti! Paruošti... |

Voveraitės grietinės padaže





Nuvalytas ir supjaustytas voveraites įmesti į puodą su vandeniu, aliejumi, svogūnu ir virti ant mažos ugnies.... |

Rudens gėrybės sveikatai





Daržoves (kurias reikia nulupame), nuplauname ir supjaustome, sudedame į puodą sluoksniais, užpilame jei turime... |