Bulvinė pica
- Ingredientai
1,5 kg bulvių;
daktariška dešra;
200 g fermentinio sūrio;
3 kiaušiniai;
5 šaukštai miltų;
50 g pomidorų padažo;
1 svogūnas;
2 arbatiniai šaukšteliai universalių prieskonių.- Gaminimas
-
Nusiskutame bulves, sutarkuojame burokine tarka.
Daktariška dešrą, svogūną taip pat susitarkuojame burokine tarka.
Visa tarki dėti į vieną dubenį ir sumaišyti. Įplakti kiaušinių, pabarstyti druska, pipirais bei prieskoniais, įdėti reikiama kiekį miltų ir viska gerai sumaišyti (geriausiai rankomis).
Visa mišinį sudėti gražiai į šiek tiek riebalais išteptą kepimo skardą, palyginti viršų. Pašauname į orkaitę maždaug 50-60min. Kol kepa, susitarkuojame fermentinį sūrį burokine tarka.
Ištraukti (prieš tai patikrinus ar iškepė) iš orkaitės kepinį, ant jo viršaus užpilti pomidorų padažo, užbarstyti fermentinį sūrį ir vėl pašauti į orkaitę maždaug 15-ai minučių, kol išsilydys sūris.
Gairės: bulvės, pica, daktariška dešra, fermentinis sūris, kiaušiniai, miltai, pomidorų padažas, svogūnas, universalūs prieskoniai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Velykinis triušis
Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro... |