Bulvinė pica
- Ingredientai
1,5 kg bulvių;
daktariška dešra;
200 g fermentinio sūrio;
3 kiaušiniai;
5 šaukštai miltų;
50 g pomidorų padažo;
1 svogūnas;
2 arbatiniai šaukšteliai universalių prieskonių.- Gaminimas
-
Nusiskutame bulves, sutarkuojame burokine tarka.
Daktariška dešrą, svogūną taip pat susitarkuojame burokine tarka.
Visa tarki dėti į vieną dubenį ir sumaišyti. Įplakti kiaušinių, pabarstyti druska, pipirais bei prieskoniais, įdėti reikiama kiekį miltų ir viska gerai sumaišyti (geriausiai rankomis).
Visa mišinį sudėti gražiai į šiek tiek riebalais išteptą kepimo skardą, palyginti viršų. Pašauname į orkaitę maždaug 50-60min. Kol kepa, susitarkuojame fermentinį sūrį burokine tarka.
Ištraukti (prieš tai patikrinus ar iškepė) iš orkaitės kepinį, ant jo viršaus užpilti pomidorų padažo, užbarstyti fermentinį sūrį ir vėl pašauti į orkaitę maždaug 15-ai minučių, kol išsilydys sūris.
Gairės: bulvės, pica, daktariška dešra, fermentinis sūris, kiaušiniai, miltai, pomidorų padažas, svogūnas, universalūs prieskoniai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Vištiena su naminiais makaronais
Naminiai makaronai. Suplakite kiaušinius, įpilkite apie 50 ml. vandens, ir idėkite saukštelį druskos.... |
Šernienos kumpis su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu
Vandenį marinatui pavirinti su druska, česnaku, pipirais, kadagio uogomis ir prieskoniais. Ataušinti, pridėti... |
Šerniena su baravykų rissoto
Rozmarino šakele persmeikite šernienos medalioną. Ištepkite prieskoniais – druska,... |
Triušienos troškinys
Išimta iš marinato kiškiena nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais, prismaigstoma... |
Šernienos kepsnys
Šernienos nugarinę supjaustyti ir pamušti, pabarstyti prieskoniais ir smulkintu česnaku. Sudėti į... |
Stirnienos kepsnys
Filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti su sviestu. Prieš baigiant kepti įpilti vyno, dar po kelių minučių... |
Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa
Labai gerai išgaląstu peiliu, smulkiais gabaliukais sukapokite mėsą ir svogūnus. (Nenaudokite mėsmalės, nes... |
Triušienos guliašas su daržovėmis
Keptuvėje su aliejumi pakepti svogūną. Šiems suminkštėjus, sudėti apkepti triušieną. Apkepus... |
Troškinta šerniena su daržovėmis
Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, juodaisiais pipirais. Padaryti įpjovimus ir į kiekvieną įdėti per pusę... |
„Netikras zuikis“
Svogūnus ir česnakus susmulkinti, smulkiai sutarkuoti bulves, įmušti kiaušinius. Viską maišyti... |
Farširuota Kalėdinė lydeka
Pirmiausia nuskutame ir išdarinėjame lydeką, po to nukerpame pelekus. Odą pradėti lupti nuo galvos (pilvo... |
Tradicinis keptas karpis Kūčioms
Nuskustą ir išdarinėtą karpį supjaustyti gabaliukais, įtrinti druska, prieskoniais, apibarstyti miltais ir... |
Pikantiški lydekos ir vištienos kotletukai
Virtuviniu kombainu susmulkinkit vištienos ir lydekos filę arba tiesiog sumalkite per smulkų sietelį. Viską... |
Netradicinė lydeka
Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |
Kepta višta su bulvėmis
Vištą išmirkyti vandenyje, nusausinti. Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, maltais... |