Švelni vištiena su levandų medumi
- Ingredientai
200 g basmati ryžių;
1 česnakas;
čili paprika;
1 šaukštas levandų medaus;
1 mėlynasis svogūnas;
1 paprika;
2 šaukštai pomidorų padažo;
400 g vištienos krūtinėlės.- Gaminimas
-
Supjaustyti vištienos krūtinėlę kubeliais ir sudėti į paprastą puodą. Užberti mėsos ir Indijos kario prieskonių pagal nuožiūrą ir išmaišyti su rankomis. Tada smulkiai supjaustyti 1 mėlyną svogūną, taip pat viena raudonąją papriką supjaustyti grežinėliais. Viską sudėti į vieną puodą su vištiena ir pradėti maišyti, maišant įdėti vieną šaukštą levandų medaus ir 1/4 smulkiai supjaustyto čili pipiro, prieš dedant į troškintuvę viską gerai išmaišyti.
Troškintuvėje įpilti nedaug aliejaus (alyvuogių), įdėti visą paruoštą "mišrainę" į troškintuvę ir apie 30 min. palikti ant silpnos ugnies.
Tada išvirti basmati ryžius (200 g.) ant labai silpnos ugnies virti 20-25 min, tada ryžiai bus nesulipę.
Tuomet dedame į lėkštę ir mėgaujamės skoniu. Galima šalia pasipjaustyti pomidoro, jei tik norite.
Vištienos skonis labai švelnus, bet kartu ir aštrus.
Gairės: Basmati ryžiai, česnakas, čili paprika, levandų medus, mėlynasis svogūnas, paprika, pomidorų padažas, Vištienos krutinėlė.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Greiti vištienos blyneliai





Vištieną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su prieskoniais, kiaušiniu, majonezu, krakmolu.... |

"Raudoni ryžiai"





Krūtinėlę supjaustome mažais gabaliukais, apibarstome prieskoniais, dedame šiek tiek druskos arba sojos... |

Makaronai su lašiša





Makaronus išverdame, kol verda makaronai susipjaustome lašišą ir krapukus. Išvirtus... |

Stirniena su spanguolėmis ir bananais





Mėsa supjaustoma piršto storumo gabalėliais, pamaigoma ar šiek tiek pamušama. Pabarstomi druska... |

Ypatingai traški pica





Pirmiausia pasiruošiame tešlą: Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu. Miltus... |

Kiauliena korėjietiškai





Mėsą supjaustyti stambiais gabaliukais (kaip šašlykui). Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, česnaką... |

Gardusis žuvies patiekalas





Žuvies file supjaustome ir palaikome su prieskoniais. Žuvį galima vartoti kokią jus mėgstate. Kiaušinius... |

Netradicinė lydeka





Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |

Varškės apkepas





Viską išmaišyti. Kepimo formą patepti sviestu ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti visą masę ir kepti... |

Cannelloni su pomidorų ir paprikų padažu





Keptuvėje pakepinti faršą, kepinant įdėti druskos, pipirų, česnakų pagal skonį. Faršą būtina... |

Bulvinė pica





Nusiskutame bulves, sutarkuojame burokine tarka. Daktariška dešrą, svogūną taip pat susitarkuojame... |

Troškinti kopūstai pomidorų padaže





Paragauti ar nėra per rūgštūs kopūstai, jei rūgštūs, tuomet šaltu vandeniu pora kartų... |

Išvirkštiniai balandėliai





Išsivirti ryžių viena maišelį (naudoti ryžius maišelyje), bet pilnai nedavirti! Paruošti... |

Voveraitės grietinės padaže





Nuvalytas ir supjaustytas voveraites įmesti į puodą su vandeniu, aliejumi, svogūnu ir virti ant mažos ugnies.... |

Rudens gėrybės sveikatai





Daržoves (kurias reikia nulupame), nuplauname ir supjaustome, sudedame į puodą sluoksniais, užpilame jei turime... |