Švelni vištiena su levandų medumi
- Ingredientai
200 g basmati ryžių;
1 česnakas;
čili paprika;
1 šaukštas levandų medaus;
1 mėlynasis svogūnas;
1 paprika;
2 šaukštai pomidorų padažo;
400 g vištienos krūtinėlės.- Gaminimas
-
Supjaustyti vištienos krūtinėlę kubeliais ir sudėti į paprastą puodą. Užberti mėsos ir Indijos kario prieskonių pagal nuožiūrą ir išmaišyti su rankomis. Tada smulkiai supjaustyti 1 mėlyną svogūną, taip pat viena raudonąją papriką supjaustyti grežinėliais. Viską sudėti į vieną puodą su vištiena ir pradėti maišyti, maišant įdėti vieną šaukštą levandų medaus ir 1/4 smulkiai supjaustyto čili pipiro, prieš dedant į troškintuvę viską gerai išmaišyti.
Troškintuvėje įpilti nedaug aliejaus (alyvuogių), įdėti visą paruoštą "mišrainę" į troškintuvę ir apie 30 min. palikti ant silpnos ugnies.
Tada išvirti basmati ryžius (200 g.) ant labai silpnos ugnies virti 20-25 min, tada ryžiai bus nesulipę.
Tuomet dedame į lėkštę ir mėgaujamės skoniu. Galima šalia pasipjaustyti pomidoro, jei tik norite.
Vištienos skonis labai švelnus, bet kartu ir aštrus.
Gairės: Basmati ryžiai, česnakas, čili paprika, levandų medus, mėlynasis svogūnas, paprika, pomidorų padažas, Vištienos krutinėlė.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Rudeninės cukinijos - faršo kepsneliai





Nuplovę nulupame cukiniją, supjaustome griežinėliais, išvalome iš jų sėklas, pabarstome vegeta,... |

Baravykų kotletai





Nusivalę grybus išvirti, nusunkti, sumalti mėsmale. Įmušti kiaušinius, suberti krakmolą ir... |

Baklažanų sluoksniuotis





Baklažaną geriausia pasiruošti iš vakaro: supjaustyti išilgai į maždaug 6 skilteles (priklauso... |

Netikri balandėliai





Į faršą supjaustyti smulkiai svogūną, įmušti kiaušinį, pabarstyti prieskonių, įberti ryžių.... |

Troškintos daržovės su mėsa





Troškintuve sluoksniuojame: apačioje griežinėliais pjaustytos morkos, toliau kubeliais pjaustyta mėsa (gali... |

Troškintos vištienos kepenėlės su ryžių garnyru





Kepenėles nuplauname po šaltu vandeniu, supjaustome maždaug 1,5 cm dydžio gabalėliais, pabarstome... |

Vištienos ir daržoviu troškinys





Į kubeliais supjaustytą vištieną dedame šaukštą majonezo, bei vištienos prieskonių. Tada... |

Bulvių plokštainis





Bulves nulupame, nuplauname ir sutarkuojame, taip pat svogūną sutarkuojame, užviriname 1 stiklinę pieno ir supilame... |

Bulvių - grybų apkepas





Grybus išverdam, ir nukošiam per kiaurąsamtį. Supjaustome kubeliais svogūną, dedame į keptuvę su... |

Tortilija su daržovėm ir mėsa





Ant keptuvės pakepiname faršą su svogūnu, petražolėmis, krapais ir pomidorų padažu. Susipjaustome pekino... |

Įdaryti baklažanai





Baklažanus perpjauname pusiau, išskobiame baklažanų vidų. Faršą pakepinam su pjaustytu svogūnu,... |

Skanus ir paprastas troškinukas





Mėsą supjaustyti ir gerai apkepinti keptuvėje, bulves supjaustyti smulkiai, morkas sutarkuoti, svogūną supjaustyti... |

Bulvinė pica





Bulves smulkiai sutarkuojame, įberiame druskos, pipirų išmaišome ir sudedame į kepimo formą.... |

Įdaryta paprika





Paprika perpjauti per pusę, išvalyti vidų ir nublanširuoti karštu vandeniu, arba fritiurinėje... |

Vištienos kepsnys ''ZARA''





Vištienos file supjaustome juostelėmis, pamarinuojame su vištienos prieskoniais. Daržoves susmulkiname... |