Aštri mėsytė
- Ingredientai
20 g aliejaus;
6 bulvės;
50 g fermentinio sūrio;
500 g kiaulienos kumpio;
1 pakelis Maggi Idea makaronams;
2 morkos;
200 ml vandens.- Gaminimas
-
Nuskutame morkas ir bulves ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Aš morkas pjausčiau juostelėmis, o bulves skiltelėmis. Pašlakstome aliejumi ir pabarstome druska ir pipirais ir dedame daržoves į kepimo indą ant dugno. Iš kiaulienos kumpio išpjauname norimo dydžio mėsos gabaliukus (priklausomai nuo valgytojų skaičiaus), juos pabarstome trupučiu ciberžolės ir dedame į kepimo indą ant bulvių ir morkų. Maggi Idea makaronams sumaišyti su vandeniu ir apipilti mėsą ir daržoves. Kepti 160 0C temperatūroje apie 1 valandą. Reikėtų pasmeigti su pagaliuku į bulves ir morkas ir patikrinti ar jau iškepę. Galiausiai apibarstome viską tarkuotu fermentiniu sūriu ir pakepam dar apie 5 minutes, kol gražiai sūris išsilydo. Puošiame petražolėmis ir patiekiame su marinuotais agurkėliais.
Gairės: aliejus, bulvės, fermentinis sūris, kiaulienos kumpis, maggi idea makaronams, morkos, vanduo.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Greiti vištienos blyneliai





Vištieną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su prieskoniais, kiaušiniu, majonezu, krakmolu.... |

"Raudoni ryžiai"





Krūtinėlę supjaustome mažais gabaliukais, apibarstome prieskoniais, dedame šiek tiek druskos arba sojos... |

Makaronai su lašiša





Makaronus išverdame, kol verda makaronai susipjaustome lašišą ir krapukus. Išvirtus... |

Stirniena su spanguolėmis ir bananais





Mėsa supjaustoma piršto storumo gabalėliais, pamaigoma ar šiek tiek pamušama. Pabarstomi druska... |

Ypatingai traški pica





Pirmiausia pasiruošiame tešlą: Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu. Miltus... |

Kiauliena korėjietiškai





Mėsą supjaustyti stambiais gabaliukais (kaip šašlykui). Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, česnaką... |

Gardusis žuvies patiekalas





Žuvies file supjaustome ir palaikome su prieskoniais. Žuvį galima vartoti kokią jus mėgstate. Kiaušinius... |

Netradicinė lydeka





Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |

Varškės apkepas





Viską išmaišyti. Kepimo formą patepti sviestu ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti visą masę ir kepti... |

Cannelloni su pomidorų ir paprikų padažu





Keptuvėje pakepinti faršą, kepinant įdėti druskos, pipirų, česnakų pagal skonį. Faršą būtina... |

Bulvinė pica





Nusiskutame bulves, sutarkuojame burokine tarka. Daktariška dešrą, svogūną taip pat susitarkuojame... |

Švelni vištiena su levandų medumi





Supjaustyti vištienos krūtinėlę kubeliais ir sudėti į paprastą puodą. Užberti mėsos ir Indijos kario... |

Troškinti kopūstai pomidorų padaže





Paragauti ar nėra per rūgštūs kopūstai, jei rūgštūs, tuomet šaltu vandeniu pora kartų... |

Išvirkštiniai balandėliai





Išsivirti ryžių viena maišelį (naudoti ryžius maišelyje), bet pilnai nedavirti! Paruošti... |

Voveraitės grietinės padaže





Nuvalytas ir supjaustytas voveraites įmesti į puodą su vandeniu, aliejumi, svogūnu ir virti ant mažos ugnies.... |