Aštri mėsytė
- Ingredientai
20 g aliejaus;
6 bulvės;
50 g fermentinio sūrio;
500 g kiaulienos kumpio;
1 pakelis Maggi Idea makaronams;
2 morkos;
200 ml vandens.- Gaminimas
-
Nuskutame morkas ir bulves ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Aš morkas pjausčiau juostelėmis, o bulves skiltelėmis. Pašlakstome aliejumi ir pabarstome druska ir pipirais ir dedame daržoves į kepimo indą ant dugno. Iš kiaulienos kumpio išpjauname norimo dydžio mėsos gabaliukus (priklausomai nuo valgytojų skaičiaus), juos pabarstome trupučiu ciberžolės ir dedame į kepimo indą ant bulvių ir morkų. Maggi Idea makaronams sumaišyti su vandeniu ir apipilti mėsą ir daržoves. Kepti 160 0C temperatūroje apie 1 valandą. Reikėtų pasmeigti su pagaliuku į bulves ir morkas ir patikrinti ar jau iškepę. Galiausiai apibarstome viską tarkuotu fermentiniu sūriu ir pakepam dar apie 5 minutes, kol gražiai sūris išsilydo. Puošiame petražolėmis ir patiekiame su marinuotais agurkėliais.
Gairės: aliejus, bulvės, fermentinis sūris, kiaulienos kumpis, maggi idea makaronams, morkos, vanduo.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Vaikiška kiaušinienė





Atskirsim kiaušinio baltimą nuo trynio ir naudosim tik baltimą. Į paruoštus baltimus įpilam pieno ir... |

Varškės apkepas su ryžiais





Išvirti ryžius pasūdytame vandenyje (naudojau raudonuosius ilgagrūdžius), juos nukošti ir atvėsinti.... |

Kinietiška traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu





Vištos krūtinėlė supjaustyti juostelėmis. Tešlą: kiaušinių baltymus, krakmolą ir druską... |

Apkepas su dešrelėmis ir sūriu





Sūrį sutrinti. Iš sūrio, miltų, kiaušinio, grietinės ir žiupsnelio druskos suminkyti tešlą. Ją... |

Vištiena su medaus padažu





Vištieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais. sumaišyti miltus ir krakmolą, juose... |

Totorių "Azu"





Jautiena supjaustoma gabaliukais ir pakepinama kartu su svogūnų griežinukais, sudedama į puodą, užpilama 0,5 l... |

Žuvies užkepėlė





Bulves smulkiai supjaustom, sumaišom su prieskoniais, apšlakstom aliejumi ir dedam į skardą, ant... |

Kiauliena su daržovėmis





Mėsą supjaustome gabaliukais, bulves supjaustome smulkiai, sumaišome viską su majonezu ir prieskoniais,... |

Žuvies apkepas





Gaminimas: Žuvį ištrinti žuvies prieskoniais, supjaustyti kiekvieną į tris dalis ir truputėlį apkepti... |

Įdaryta cukinija





Ryžius išvirti ir sumaišyti su faršu, pridėti įvairių jūsų mėgstamų prieskonių. Cukinijos vidų... |

Pati skaniausia vištienos filė su česnakiniu padažu





Kubeliais supjaustytus vištienos filė gabaliukus suberiame į aliejuje įkaitintą keptuvę ir pakepiname kelias... |

Vištienos kepsneliai su pievagrybių padažu





Kepsnelių gaminimas Vištieną be kaulo supjaustyti nedideliais kūbeliais, sūrį sutarkuoti burokine tarka,... |

Virtinukai su mėlynėmis





Iš miltų, vandens, kiaušinio ir druskos suminkome tešlą. Ji turi gautis pakankamai kieta, kad... |

Bulviniai lizdeliai





Nuplauti bulves ir jas išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsusias nulupti, sumalti mėsmale ar gerai sugrūsti. Į... |

Barankytės su faršu ir sūriu





Barankytes pamirkyti šiltame vandenyje 20-30 min. Kol jos mirksta, pasiruošti faršą. Į... |