Jūros lydeka su "PIK NIK" sūrio lazdelėmis
- Ingredientai
2 šaukštai grietinėlės;
2 jūros lydekos filė su oda;
1 kiaušinis;
"PIK NIK" sūrio lazdelės;
druska;
1 arbatinis šaukštelis žuvies prieskonių.- Gaminimas
-
Jūros lydekos file su oda, jei norime tai susipjaustome smulkiau, bet šiaip galima ir nesmulkintą suprieskoniuoti žuvies prieskoniais ir palaikyti keletą valandų. Pasidaryti tešlą iš kiaušinio ir grietinėlės su žiubsneliu druskos. Susiplėšome "PIK NIK" sūrio lazdeles (viena lazdelę plešiame išilgai į kokias 3-4 dalis), dedame 1 ar 2 paplonintas lazdeles(priklauso nuo to ar smulkinote žuvį) ant vienos puses žuvies pamirkome į išplaktą kiaušinio plakinį su grietinėle ir dedame į įkaitintą aliejų ta puse, kur nėra sūrio (tai butu ta pusė kur oda). Iškepus patiekti su mėgstamu garnyru.
Gairės: grietinėlė, jūros lydekos filė, kiaušinis, žuvies prieskoniai, sūrio lazdelės.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Keksiukai su porais ir kumpiu





Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir trupučiu druskos, įmušti kiaušinį, įdėti jogurtą (arba... |

Makaronai su dilgėlių pesto





Dilgėles užpilti verdančiu vandeniu, nukošti, įmesti petražoles ir viską pasmulkinti trintuvu. Saulėgrąžas... |

Lazanija su špinatais ir varške





Išlydome sviestą, jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Įdedame grietinės, prieskonių (malti juodi... |

Kimšti vištienos ketvirčiai





Vištienos odelę gražiai nulupame nuo mėsytės, mėsytę sumalame, pridedame truputį faršo,... |

Spageti su troškintomis dešrelėmis





Spageti išverdame sūdytame vandenyje. Kol verda spageti, supjaustome svogūno galvą, sudedame į keptuvę ir... |

Kepsniai iš faršo





Faršą pasiruošiame kaip kotletams.Tada imame po gabalėlį ir labai plonai suspaudus ir apvoliojus... |

Širdelių guliašas





Širdeles nuplauname, sudedame į dubenį supilame 3 šaukštus acto įpilame vandens, kad apsemtų ir... |

Bulvių apkepas su kumpiu





Kumpi susipjaustome šiaudeliais,o svogūną kubeliais - viska dedame į keptuvę ir lengvai apkepame (kad... |

Gardžios keptos bulvės





Bulvės nulupamos, nuplaunamos ir supjaustomos, į keptuvę įpilamas aliejus , įkaitinama ir sudedame bulves kepti,... |

Makaroniukai "Greitukai" su kiaušiniais





Makaronai (galima ir "Mivina" maišeliai su vištienos skoniu po ~69 cnt), sutraiškyti... |

Išsigandęs plovas





Ryžiai paverdami 5- 7 min. Kiauliena supjaustoma kubeliais, išverdami pasūdytame vandenyje. Morkos... |

Pamorkavęs šampiukų troškinys





Šampinjonus, svogūnus, česnakus supjaustome, morka per burokinę tarką sutarkuojama. Viskas sudedama į... |

Baltieji ryžiai gardinti vynu





Sūrį sutarkuoti smulkia tarka. Svogūną supjaustyti smulkiai. Įkaitiname gilioje keptuvėje aliejų ir suberiame... |

Farširuotas karpis





Nulupti oda nuo pilvo. Užmarinuoti ją (pipirai, druska, žuvies prieskoniai). Galima palikti nakčiai. Mėsą atskirti... |

Maskvietiškas žuvies apkepas





Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pačirškinkite svieste tol, kol dailiai pagels. Žuvies file... |