Kepsniai iš faršo
- Ingredientai
500 g mėgstamo faršo;
1 kiaušinis;
truputis česnako;
mėsa;
faršo prieskoniai;
sauja džiūvesėlių;
pora šaukštų krakmolo;
šaukštas grietinės;
2 pomidorai;
250 g fermentinio sūrio;
3 šaukštai majonezo;
1 šaukštas krienų.- Gaminimas
-
Faršą pasiruošiame kaip kotletams.Tada imame po gabalėlį ir labai plonai suspaudus ir apvoliojus miltuose iškepame keptuvėje. Iškepusius dedame į lėkštę. Majonezą sumaišome su krienais (jei nemėgstate, galima jų ir nenaudoti), aptepame iškeptus faršo kepsniukus, ant viršaus uždedame po griežinėlį pomidoro ir užbarstome tarkuotu fermentiniu sūriu. Dedame į orkaitę, arba i mikrobangų krosnelę, kad išsilydytų sūris.
Garnyrą galite patys rinktis. Galima naudoti virtas, apkeptas bulves, pomidorų, agurkų, ridikėlių salotas su grietine ir šviežiai marinuotus agurkėlius.Paruoštus kepsniukus dedame į lėkštę, sudedame garnyrą, salotas.
Gairės: faršas, kiaušinis, mėsa, faršo prieskoniai, džiūvėsėliai, krakmolas, grietinė, pomidorai, fermentinis sūris, majonezas, krienai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Keksiukai su porais ir kumpiu





Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir trupučiu druskos, įmušti kiaušinį, įdėti jogurtą (arba... |

Jūros lydeka su "PIK NIK" sūrio lazdelėmis





Jūros lydekos file su oda, jei norime tai susipjaustome smulkiau, bet šiaip galima ir nesmulkintą... |

Makaronai su dilgėlių pesto





Dilgėles užpilti verdančiu vandeniu, nukošti, įmesti petražoles ir viską pasmulkinti trintuvu. Saulėgrąžas... |

Lazanija su špinatais ir varške





Išlydome sviestą, jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Įdedame grietinės, prieskonių (malti juodi... |

Kimšti vištienos ketvirčiai





Vištienos odelę gražiai nulupame nuo mėsytės, mėsytę sumalame, pridedame truputį faršo,... |

Spageti su troškintomis dešrelėmis





Spageti išverdame sūdytame vandenyje. Kol verda spageti, supjaustome svogūno galvą, sudedame į keptuvę ir... |

Širdelių guliašas





Širdeles nuplauname, sudedame į dubenį supilame 3 šaukštus acto įpilame vandens, kad apsemtų ir... |

Bulvių apkepas su kumpiu





Kumpi susipjaustome šiaudeliais,o svogūną kubeliais - viska dedame į keptuvę ir lengvai apkepame (kad... |

Gardžios keptos bulvės





Bulvės nulupamos, nuplaunamos ir supjaustomos, į keptuvę įpilamas aliejus , įkaitinama ir sudedame bulves kepti,... |

Makaroniukai "Greitukai" su kiaušiniais





Makaronai (galima ir "Mivina" maišeliai su vištienos skoniu po ~69 cnt), sutraiškyti... |

Išsigandęs plovas





Ryžiai paverdami 5- 7 min. Kiauliena supjaustoma kubeliais, išverdami pasūdytame vandenyje. Morkos... |

Pamorkavęs šampiukų troškinys





Šampinjonus, svogūnus, česnakus supjaustome, morka per burokinę tarką sutarkuojama. Viskas sudedama į... |

Baltieji ryžiai gardinti vynu





Sūrį sutarkuoti smulkia tarka. Svogūną supjaustyti smulkiai. Įkaitiname gilioje keptuvėje aliejų ir suberiame... |

Farširuotas karpis





Nulupti oda nuo pilvo. Užmarinuoti ją (pipirai, druska, žuvies prieskoniai). Galima palikti nakčiai. Mėsą atskirti... |

Maskvietiškas žuvies apkepas





Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pačirškinkite svieste tol, kol dailiai pagels. Žuvies file... |