Baltieji ryžiai gardinti vynu
- Ingredientai
alyvuogių aliejus;
apvalieji Risotto ryžiai(galima ir jums mėgstamų);
baltasis stalo vynas;
daržovių sultinys;
sūris;
svogūno galva;
vanduo.- Gaminimas
-
Sūrį sutarkuoti smulkia tarka. Svogūną supjaustyti smulkiai. Įkaitiname gilioje keptuvėje aliejų ir suberiame svogūnus ant silpnos ugnies kepame kol įgaus aukso spalvą.
Kol kepa svogūnai, puodelyje užviriname vandenį ir išleidžiame sultinio kubelį, apie 1 min paverdame ir paliekame ant silpnos ugnies, kad išliktų sultinys karštas.
Į apkepusius svogūnus suberiame apvaliuosius ryžius (Risotto jie būtent skirti tokiems patiekalams), gerai išmaišome ir nuolat maišant kepti apie 2-3 min, kol pagels. Maišant karšto sultinio įpilti tiek, kad apsemtų ryžius, nuolat maišant reikia vis įpilti sultinio, jam pasibaigus supilame baltojo vyno. Virti tiek kiek nurodyta ant pakelio.
Likus kelioms min iki finišo, suberti pusę kiekio sūrio, gerai išmaišyti ir pakaitinti. Kas mėgsta skystesnį rizotą, įpilkite daugiau vyno.
Išjungus uždengti dangčiu ir palaikyti kelias minutes, kad ryžiai pabrinktų.
Į lėkštę sudėjus ryžius gausiai apibarstyti sūriu.
Gairės: alyvuogių aliejus, apvalieji Risotto ryžiai, baltasis vynas, daržovių sultinys, sūris, svogūnas, vanduo.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Troškinta vištiena su voveraitėmis
Vištieną supjaustyti grežinėliais, ją apkepti svieste arba aliejuje, susipjaustyti pomidorus nedideliais... |
Kiauliena baltame vyne
Kiaulienos nugarinę supjaustykite plonais griežinėliais, juos apvoliokite miltuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų... |
Jautiena kinietiškai
Į keptuvę „wok“ arba gilią keptuvę sudėti sezamo sėklas ir apskrudinti iki rudos spalvos ant didelės... |
Kiauliena su grybų padažu
pilti į keptuvę alyvuogių aliejaus ir įdėti supjaustytą svogūną. Po kelių minučių įmesti supjaustytus grybus kartu... |
Kiauliena su kuskusu ir daržovėmis
Užvirinkite 1,5 puodelio vandens ir į jį suberkite kuskusą, uždenkite ir nuėmę nuo ugnies leiskite pastovėti 5-10... |
Jautienos kepsnys
Jautiena turi būti supjaustyta dviem gabalais (kepsniais). Smulkiai supjaustyti svogūną ir sukapoti česnaką. Mėsą... |
Lazanija su špinatais
Bešamelio padažas: Išlydyti sviestą keptuvėje, sudėti miltus ir pakepinti, po truputėli pilti pieną... |
Aštrūs makaronai su pomidorų padažu
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite stambiai supjaustytas česnako skilteles, šviežius baziliko... |
Kriauklės su įdaru
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Berkite į kiaurasamtį, dėkite šiek tiek sviesto. Įdarui... |
Įdaryti makaronai
Makaronus truputėlį apvirkite pasūdytame vandenyje, įpilkite šiek tiek aliejaus. Nuluptus susmulkintus... |
Makaronai su mėsos faršu
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, nukošti ir perpilti šaltu vandeniu. Mėsos faršą... |
Faršu įdaryti makaronų vamzdeliai
Svieste pakepinkite pjaustytą svogūną, įtrupinkite faršą ir šiek tiek apkepkite. Įpilkite sultinio,... |
Daržovių troškinys su makaronais
Supjaustykite morkas ir papriką, pakepkite keptuvėje nedideliame aliejaus kiekyje. Baigiant įdėkite supjaustytą... |
Makaronai su krevetėmis, ikrais ir pelėsiniu sūriu
Į verdantį sūdytą vandenį sudėti spagečius, kad jie nesuliptų, įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus. Virti apie... |
Makaronai su krevetėmis
Iškepkite krevetes: ant vidutinės-aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Sudėkite... |