Baltieji ryžiai gardinti vynu

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

alyvuogių aliejus;
apvalieji Risotto ryžiai(galima ir jums mėgstamų);
baltasis stalo vynas;
daržovių sultinys;
sūris;
svogūno galva;
vanduo.

Gaminimas

Sūrį sutarkuoti smulkia tarka. Svogūną supjaustyti smulkiai. Įkaitiname gilioje keptuvėje aliejų ir suberiame svogūnus ant silpnos ugnies kepame kol įgaus aukso spalvą.

Kol kepa svogūnai, puodelyje užviriname vandenį ir išleidžiame sultinio kubelį, apie 1 min paverdame ir paliekame ant silpnos ugnies, kad išliktų sultinys karštas.

Į apkepusius svogūnus suberiame apvaliuosius ryžius (Risotto jie būtent skirti tokiems patiekalams), gerai išmaišome ir nuolat maišant kepti apie 2-3 min, kol pagels. Maišant karšto sultinio įpilti tiek, kad apsemtų ryžius, nuolat maišant reikia vis įpilti sultinio, jam pasibaigus supilame baltojo vyno. Virti tiek kiek nurodyta ant pakelio.

Likus kelioms min iki finišo, suberti pusę kiekio sūrio, gerai išmaišyti ir pakaitinti. Kas mėgsta skystesnį rizotą, įpilkite daugiau vyno.

Išjungus uždengti dangčiu ir palaikyti kelias minutes, kad ryžiai pabrinktų.

Į lėkštę sudėjus ryžius gausiai apibarstyti sūriu.

Gairės: alyvuogių aliejus, apvalieji Risotto ryžiai, baltasis vynas, daržovių sultinys, sūris, svogūnas, vanduo.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Pamorkavęs šampiukų troškinys
Farširuotas karpis
 
 
 
Strėvos suktinis

Strėvos suktinis

2 2 2 2 2

 

Mėsa išmušama, pabarstoma prieskoniais, druska ir ant jos dedamas įdaras. Idaras gaminamas: grybai...

Gairės: Karbonadinė jautiena, kiaušiniai, džiūvėsėliai, riebalai, pipirai, prieskoniai, grybai, sviestas, druska.

 
Avienos pjaustiniai

Avienos pjaustiniai

2 2 2 2 2

 

Česnaką , svogūną, mėtas ir rozmariną smulkiai supjaustyti ir apibarstyti pjaustinius, išspausti citrinos...

Gairės: Avienos pjaustiniai, citrina, druska, grūsti juodieji pipirai, rozmarinas, mėtos, alyvuogių aliejus, svogūnas, česnakas.

 
Iškylautojų šonkauliukai

Iškylautojų šonkauliukai

2 2 2 2 2

 

Apelsinus, citriną, svogūną ir obuolį supjaustyti skiltelėmis, šonkauliukus supjaustyti norimo dydžio...

Gairės: Šonkauliukai, apelsinai, citrina, svogūno galvutė, česnako skiltelė, obuolys, bazilikas, jautienos prieskoniai, lauro lapai, muskato riešutas, druska.

 
Pomidorai tešloje

Pomidorai tešloje

2 2 2 2 2

 

Pomidorus supjaustome storais ritinėliais. Kiaušinius išplakame. Atskirame dubenėlyje sumaišome...

Gairės: pomidorai, miltai, fermentinis sūris, kiaušiniai, džiovintas bazilikas, pipirai, druska.

 
Krevetės su šonine

Krevetės su šonine

1 1 1 1 1

 

Krevetes atšildyti šaltame vandenyje, rūpestingai nusausinti. Šoninės griežinėlius suvynioti...

Gairės: krevetės, šoninė, citrinos sultys, pipirai, druska.

 
Šašlykų marinatas

Šašlykų marinatas

2 2 2 2 2

 

Supjaustom nugarinę gabaliukais, svogūnus žiedais. Svogūnus sudėti kartu su mėsa, pamaigyti su rankomis, kad...

Gairės: Kiaulienos nugarinė, svogūnai, bazilikas, citrinos, mairūnas, rozmarinas, čiobrelių prieskoniai, melisa, pipirai, druska.

 
Kaip mes be bulvių

Kaip mes be bulvių

2 2 2 2 2

 

Bulves gerai nuplauti, įpjauti ir sudėti po gabalėlį lašinukų, svogūnų žiedų, pabarstyti krapų, kmynų,...

Gairės: bulvės, lašiniai, svogūno žiedai, krapai, kmynai, druska.

 
Keptos cukinijų valtelės ant grotelių

Keptos cukinijų valtelės ant grotelių

2 2 2 2 2

 

Parenkite grilį. Sudėkite cukinijas į puodą su vandeniu, kad jas apsemtų . Užvirkite ir virkite jas apie 5...

Gairės: Cukinijos, balta duona, kiaulienos spirgučiai, juodosios alyvuogės, jalapeno pipiras, malti svogūnai, kapoti pomidorai, druska.

 
Lašišos filė apelsinų sultyse

Lašišos filė apelsinų sultyse

2 2 2 2 2

 

Lašišos filė supjaustyti į 4 dalis. Į indą supilti apelsinų sultis, cukrų ir sojos padažą,...

Gairės: lašiša, apelsinų sultys, rudasis cukrus, augalinis aliejus, sojų padažas, kalendros milteliai, ananasų minkštimas, melionas.

 
Baklažanai graikiškai

Baklažanai graikiškai

2 2 2 2 2

 

Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai apytiksliai 1 cm storio griežinėliais. Apibarstykite druska,...

Gairės: Baklažanai, druska, citrinų sultys, česnakas, alyvuogių aliejus, Fetos sūris, juodieji pipirai, kapoti žalumynai.

 
Vištienos – daržovių vėrinukai

Vištienos – daržovių vėrinukai

1 1 1 1 1

 

Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pamerkti į dubenį, kuriame...

Gairės: Vištienos krutinėlė, natūralus jogurtas, citrinos sultys, šafranas, druska, juodieji pipirai, paprika, sezamo sėklos.

 
Cinamono-medaus sparneliai

Cinamono-medaus sparneliai

2 2 2 2 2

 

Sumaišykite visus produktus maišelyje ir laikykite juos ten 2 valandas, retkarčiais pakratykite....

Gairės: Viščiuko sparneliai, česnakas, sojos padažas, ryžių actas, medus, maltas cinamonas, kmynai, maltas imbieras.

 
Jautiena su slyvomis

Jautiena su slyvomis

1 1 1 1 2

 

Jautienos filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti keptuvėje su aliejumi. Sudėti į puodą, įpilti apie stiklinę...

Gairės: Jautienos filė, džiovintos slyvos, grietinė, pomidorų padažas, pipirai, druska, rozmarinai, bazilikas, muskato riešutas, aliejus.

 
Švediški veršienos suktinukai

Švediški veršienos suktinukai

2 2 2 2 2

 

Svogūną susismulkinti ir pakepinti šlakelyje sviesto kol jie suminkštės ir taps skaidrūs. Leisti...

Gairės: Veršienos faršas, bulvės, džiūvėsėliai, vanduo, kiaušinis, krakmolas, svogūnas, druska, pipirai, faršo prieskoniai, krapai, petražolės.

 
Kiaulienos kepsniai

Kiaulienos kepsniai

1 1 1 1 2

 

Kiaulieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome porcijomis. Mėsytę pamušame. Atmuštą mėsytę pasūdome,...

Gairės: Kiauliena, konservuoti ananasai, pomidorai, svogūnai, sūris, majonezas, druska, pipirai.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų