Žąsis su obuoliais
- Ingredientai
10-12 kvapiųjų pipirų;
druska;
muskato riešutas;
obuoliai;
šaukštas kmynų;
žąsis.- Gaminimas
-
Prieš kepant žąsį ją reikia paruošti - nusvilinti plaukelius, išdoroti, gerai nuplauti.
Tuomet žąsį iš vidaus ir iš išorės įtriname prieskoniais bei pridengę paliekame nakčiai, kad pasimarinuotų.
Kitą dieną nuo žąsies reikia nubraukti kmynus (jeigu dėjote). Pabarstome tarkuotu muskatu, į vidų prikemšame obuolių. Beje, obuolių nereikia lupti ar supjaustyti.Paskutiniai žingsniai - pjūvio užsiuvimas, sparnų apvyniojimas folija (kad nesudegtų kepant), žąsies aptepimas grietine.
Dedame kepti. Paprastai žąsis iškepa per 2-3 valandas. Nepamirškite žąsies apšlakstyti išsisunkusiu skysčiu. Jau iškepusią žąsi galima uždengtą palikti orkaitėje dar pusvalandžiui. Iš iškepusios žąsies ištraukiame siūlus, papuošiame citrina, vynuogėmis, džiovintomis slyvomis ir pan. Šlaunelių galai puošiami įkarpytomis popierinėmis servetėlėmis.
Pagal šį receptą galima kepti ir kitus paukščius: vištą, antį, kalakutą.
Gairės: kvapieji pipirai, druska, muskato riešutas, obuoliai, kmynai, žąsis.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Vištiena su naminiais makaronais





Naminiai makaronai. Suplakite kiaušinius, įpilkite apie 50 ml. vandens, ir idėkite saukštelį druskos.... |

Šernienos kumpis su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu





Vandenį marinatui pavirinti su druska, česnaku, pipirais, kadagio uogomis ir prieskoniais. Ataušinti, pridėti... |

Šerniena su baravykų rissoto





Rozmarino šakele persmeikite šernienos medalioną. Ištepkite prieskoniais – druska,... |

Triušienos troškinys





Išimta iš marinato kiškiena nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais, prismaigstoma... |

Šernienos kepsnys





Šernienos nugarinę supjaustyti ir pamušti, pabarstyti prieskoniais ir smulkintu česnaku. Sudėti į... |

Stirnienos kepsnys





Filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti su sviestu. Prieš baigiant kepti įpilti vyno, dar po kelių minučių... |

Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa





Labai gerai išgaląstu peiliu, smulkiais gabaliukais sukapokite mėsą ir svogūnus. (Nenaudokite mėsmalės, nes... |

Triušienos guliašas su daržovėmis





Keptuvėje su aliejumi pakepti svogūną. Šiems suminkštėjus, sudėti apkepti triušieną. Apkepus... |

Troškinta šerniena su daržovėmis





Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, juodaisiais pipirais. Padaryti įpjovimus ir į kiekvieną įdėti per pusę... |

„Netikras zuikis“





Svogūnus ir česnakus susmulkinti, smulkiai sutarkuoti bulves, įmušti kiaušinius. Viską maišyti... |

Farširuota Kalėdinė lydeka





Pirmiausia nuskutame ir išdarinėjame lydeką, po to nukerpame pelekus. Odą pradėti lupti nuo galvos (pilvo... |

Tradicinis keptas karpis Kūčioms





Nuskustą ir išdarinėtą karpį supjaustyti gabaliukais, įtrinti druska, prieskoniais, apibarstyti miltais ir... |

Pikantiški lydekos ir vištienos kotletukai





Virtuviniu kombainu susmulkinkit vištienos ir lydekos filę arba tiesiog sumalkite per smulkų sietelį. Viską... |

Netradicinė lydeka





Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |

Kepta višta su bulvėmis





Vištą išmirkyti vandenyje, nusausinti. Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, maltais... |