Žąsis su obuoliais
- Ingredientai
10-12 kvapiųjų pipirų;
druska;
muskato riešutas;
obuoliai;
šaukštas kmynų;
žąsis.- Gaminimas
-
Prieš kepant žąsį ją reikia paruošti - nusvilinti plaukelius, išdoroti, gerai nuplauti.
Tuomet žąsį iš vidaus ir iš išorės įtriname prieskoniais bei pridengę paliekame nakčiai, kad pasimarinuotų.
Kitą dieną nuo žąsies reikia nubraukti kmynus (jeigu dėjote). Pabarstome tarkuotu muskatu, į vidų prikemšame obuolių. Beje, obuolių nereikia lupti ar supjaustyti.Paskutiniai žingsniai - pjūvio užsiuvimas, sparnų apvyniojimas folija (kad nesudegtų kepant), žąsies aptepimas grietine.
Dedame kepti. Paprastai žąsis iškepa per 2-3 valandas. Nepamirškite žąsies apšlakstyti išsisunkusiu skysčiu. Jau iškepusią žąsi galima uždengtą palikti orkaitėje dar pusvalandžiui. Iš iškepusios žąsies ištraukiame siūlus, papuošiame citrina, vynuogėmis, džiovintomis slyvomis ir pan. Šlaunelių galai puošiami įkarpytomis popierinėmis servetėlėmis.
Pagal šį receptą galima kepti ir kitus paukščius: vištą, antį, kalakutą.
Gairės: kvapieji pipirai, druska, muskato riešutas, obuoliai, kmynai, žąsis.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Šašlykai su baklažanu ir cukinijomis





Mėsą supjaustyti gabaliukais (3 cm ilgio ir 1 cm storio). Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, o nuluptą česnaką... |

Cepelinai





Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir... |

Kepta lydeka





Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į... |

Makaronų - grybų troškinys





Išvirkite makaronus, perliekite šaltu vandeniu arba įpilkite šlakelį aliejaus, kad nesuliptų.... |

Višta paruošta šventinei progai





Ištrinti vištą prieskoniais, palaikyti, kepti pasodinta ant stiklainiuko su vandeniu. Atvėsusią... |

Keptos bulvės su mėsa





Bulvės tarkuojamos su burokėlių tarką, Į sutarkuotas bulves įpilti truputi pieno, kad skystesnė masė būtų ir įdėti... |

Vegetariškas plovas





Paimam keptuvę, pilame šiek tiek vandens, beriame sultinio (arba dedame 1 kubelį). Kas nebijo šiek... |

Žemaičių blynai





Į sugrūstą bulvių košę įmušti vieną kiaušinį, berti krakmolo druskos ir išminkyti. Į... |

Makaronai su cukinijomis ir krevetėmis





Įkaitintame aliejuje apkepti česnaką (~1 min). Suberti cukinijas ir kepti, kol gražiai apkeps. Suberti krevetes ir... |

Lašiša su agurkais ir krapais





Orkaitę įkaitinti iki 230º C. Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska... |

Faršo krepšeliai





Faršą paruošti kaip kotletams. Daržoves supjaustyti ir pakepti keptuvėje. Iš faršo... |

Vištiena gabaliukais





Vištienos file supjaustyti gabalėliais (galima pabarstyti vištienos prieskoniais). Paruošti... |

Troškinukas





Labai paprastas paruošimas, tiesiog viska susmulkinti kubeliais, morką sutarkuoti ir išdėlioti... |

Vištiena grietinėlės ir sūrio padaže





Vištienos file supjaustyti šiaudeliais, apibarstyti vištienos prieskoniais ir palikti 10 min.... |

Troškinta kiauliena su pomidorais ir ryžiais





Kiauliena reikia supjaustyti ir apkepti įkaitintame svieste, kepinti apie 10 min. Suberti supjaustytą svogūną ir vėl... |