Lazanija su kepenėlėmis

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

0,5 šaukštelio džiovintų citrinos žievelių;
2 pomidorai;
200 g vištienos kepenėlių;
250 g lazanijos juostelių;
250 ml balto vyno;
25 ml grietinėlės;
25 ml sultinio;
3 šaukštai pomidorų padažo;
5 šaukštai aliejaus ir desertinio vyno;
500 g kapotos mėsos;
50 g baltųjų grybų arba pievagrybių;
60 g sūrio;
cinamonas;
lauro lapelis;
pipirai;
svogūnas.

Gaminimas

Nulupkite pomidorus ir supjaustykite minkštimą. Susmulkinkite svogūną, supjaustykite kubeliais kepenėles. Svieste apkepinkite svogūnus, pomidorus, mėsą. Į mėsa sudėkite pomidorų padažą, įpilkite baltą vyną, suberkite prieskonius ir troškinkite 20 minučių. Tuomet įpilkite sultinį. Nuplaukite grybus ir supjaustykite puselėmis. Į mėsą sudėkite grybus, kepenėles, supilkite desertinį vyną ir grietinėlę. Troškinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Riebalais ištepkite didelę kepimo formą. Į ją sluoksniais sudėkite lazanijos juosteles ir mėsos padažą. Apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite karštoje orkaitėje (200 laipsnių) apie 30 min.

Gairės: Džiovintos citrinos žievelės, pomidorai, vištienos kepenėlės, baltas vynas, grietinėlė, sultinys, pomidorų padažas, kapota mėsa, pievagrybiai, sūris, cinamonas, pipirai, svogūnas.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Bulvių užkepėlė
Blynai su vištienos ir pievagrybių įdaru
 
 
 
Vištiena su naminiais makaronais

Vištiena su naminiais makaronais

2 2 2 2 2

 

Naminiai makaronai. Suplakite kiaušinius, įpilkite apie 50 ml. vandens, ir idėkite saukštelį druskos....

Gairės: Vištiena su naminiais makaronais, miltai, kiaušiniai, druska, žalumynai.

 
Šerniena su baravykų rissoto

Šerniena su baravykų rissoto

2 2 2 2 2

 

Rozmarino šakele persmeikite šernienos medalioną. Ištepkite prieskoniais – druska,...

Gairės: Šerniena su baravykų rissoto, ryžiai, džiovinti pomidorai, parmezano sūris, rozmarinas, pipirai, druska, česnakas.

 
Triušienos troškinys

Triušienos troškinys

2 2 2 2 2

 

Išimta iš marinato kiškiena nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais, prismaigstoma...
 
Šernienos kepsnys

Šernienos kepsnys

1 2 2 2 2

 

Šernienos nugarinę supjaustyti ir pamušti, pabarstyti prieskoniais ir smulkintu česnaku. Sudėti į...

Gairės: Šernienos kepsnys, bulvės, majonezas, česnakas.

 
Stirnienos kepsnys

Stirnienos kepsnys

1 1 1 2 2

 

Filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti su sviestu. Prieš baigiant kepti įpilti vyno, dar po kelių minučių...

Gairės: Stirnienos kepsnys, sviestas, raudonas vynas, pipirai, druska.

 
Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa

Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa

1 1 1 1 1

 

Labai gerai išgaląstu peiliu, smulkiais gabaliukais sukapokite mėsą ir svogūnus. (Nenaudokite mėsmalės, nes...

Gairės: Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa, stirnienos išpjova, svogūnai, kiaušiniai, druska, pipirai.

 
Triušienos guliašas su daržovėmis

Triušienos guliašas su daržovėmis

1 1 1 1 2

 

Keptuvėje su aliejumi pakepti svogūną. Šiems suminkštėjus, sudėti apkepti triušieną. Apkepus...

Gairės: Triušienos guliašas su daržovėmis, morkos, žirneliai, kopūstas, sviestas, miltai, druska, Vorčesterio padažas.

 
Troškinta šerniena su daržovėmis

Troškinta šerniena su daržovėmis

2 2 2 2 2

 

Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, juodaisiais pipirais. Padaryti įpjovimus ir į kiekvieną įdėti per pusę...

Gairės: Troškinta šerniena su daržovėmis, svogūnai, morka, paprikos, mairūnai, bazilikas, druska, vynas.

 
„Netikras zuikis“

„Netikras zuikis“

1 1 1 1 1

 

Svogūnus ir česnakus susmulkinti, smulkiai sutarkuoti bulves, įmušti kiaušinius. Viską maišyti...

Gairės: Netikras zuikis, kiaulienos faršas, bulvės, česnakas, druska, juodieji pipirai, kiaušiniai, virtos morkos, svogūnai.

 
Farširuota Kalėdinė lydeka

Farširuota Kalėdinė lydeka

1 1 1 1 2

 

Pirmiausia nuskutame ir išdarinėjame lydeką, po to nukerpame pelekus. Odą pradėti lupti nuo galvos (pilvo...

Gairės: Farširuota Kalėdinė lydeka, morkos, svogūnas, batonas, kiaušiniai, pienas, nerūkyti lašiniai, baltieji pipirai, druska.

 
Tradicinis keptas karpis Kūčioms

Tradicinis keptas karpis Kūčioms

1 1 1 1 1

 

Nuskustą ir išdarinėtą karpį supjaustyti gabaliukais, įtrinti druska, prieskoniais, apibarstyti miltais ir...

Gairės: Tradicinis keptas karpis Kūčioms, kvietiniai miltai, aliejus, juodieji pipirai, raudonėliai, druska, džiūvėsėliai malti.

 
Pikantiški lydekos ir vištienos kotletukai

Pikantiški lydekos ir vištienos kotletukai

2 2 2 2 2

 

Virtuviniu kombainu susmulkinkit vištienos ir lydekos filę arba tiesiog sumalkite per smulkų sietelį. Viską...

Gairės: Pikantiški lydekos ir vištienos kotletukai, filė, kiaušiniai, kapotos petražolės, smulkinti krapai, morka, druska, aliejus.

 
Netradicinė lydeka

Netradicinė lydeka

2 2 2 2 2

 

Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene...

Gairės: Netradicinė lydeka, žuvis, filė, pienas, batonas, kiaušiniai, druska, krakmolas, lašiniai.

 
Kepta višta su bulvėmis

Kepta višta su bulvėmis

1 1 1 1 1

 

Vištą išmirkyti vandenyje, nusausinti. Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, maltais...

Gairės: Kepta višta su bulvėmis, broileris, citrina, aliejus, pipirai, petražolės.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų