Lazanija su kepenėlėmis
- Ingredientai
0,5 šaukštelio džiovintų citrinos žievelių;
2 pomidorai;
200 g vištienos kepenėlių;
250 g lazanijos juostelių;
250 ml balto vyno;
25 ml grietinėlės;
25 ml sultinio;
3 šaukštai pomidorų padažo;
5 šaukštai aliejaus ir desertinio vyno;
500 g kapotos mėsos;
50 g baltųjų grybų arba pievagrybių;
60 g sūrio;
cinamonas;
lauro lapelis;
pipirai;
svogūnas.- Gaminimas
-
Nulupkite pomidorus ir supjaustykite minkštimą. Susmulkinkite svogūną, supjaustykite kubeliais kepenėles. Svieste apkepinkite svogūnus, pomidorus, mėsą. Į mėsa sudėkite pomidorų padažą, įpilkite baltą vyną, suberkite prieskonius ir troškinkite 20 minučių. Tuomet įpilkite sultinį. Nuplaukite grybus ir supjaustykite puselėmis. Į mėsą sudėkite grybus, kepenėles, supilkite desertinį vyną ir grietinėlę. Troškinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Riebalais ištepkite didelę kepimo formą. Į ją sluoksniais sudėkite lazanijos juosteles ir mėsos padažą. Apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite karštoje orkaitėje (200 laipsnių) apie 30 min.
Gairės: Džiovintos citrinos žievelės, pomidorai, vištienos kepenėlės, baltas vynas, grietinėlė, sultinys, pomidorų padažas, kapota mėsa, pievagrybiai, sūris, cinamonas, pipirai, svogūnas.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Velykinis triušis
Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro... |