Koldūnai su jautiena
- Ingredientai
150 g jautienos, veršienos ar vištienos;
20 g fermentinio sūrio;
3 riekelės mirkyto batono;
3 šaukštai vandens;
300 g miltų;
druska;
1 kiaušinis;
muskatas;
pipirai;
svogūnas.- Gaminimas
-
Suminkom tešlą iš miltų, vandens, druskos, pipirų, kiaušinio. Dedam į šaldytuvą ir palaikom apie valandą.
Pasirinktą mėsą ir batoną sumalam per mėsmalę. Smulkiai pjaustytus svogūnus apkepiname, kartu su prieskoniais įmaišom į mėsą.
Imame tešlą, labai plonai ją iškočiojam. Formuojam koldūnus. Kraštus galima aptepti kiaušiniu. Verdame ant vidutinės ugnies lengvai pasūdytam vandeny.
Padažą galima rinktis pagal skonį - grietinės-sviesto su prieskoniais, sūrų sojų ir panašiai.
Gairės: Jautiena, fermentinis sūris, mirkytas batonas, miltai, vanduo, druska, kiaušinis, muskatas, pipirai, svogūnas.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Vištienos kepsnys ''ZARA''





Vištienos file supjaustome juostelėmis, pamarinuojame su vištienos prieskoniais. Daržoves susmulkiname... |

Įdarytos vištienos kulšelės su faršu





Išimti iš vištienos kulšių kaulą ir į jo vietą prikimšti suprieskoniuotą... |

Žuvies filė ,,pataluose"





Pirmiausia pasiruošti žuvies filė. ištrinti su prieskoniais.Kokius rinktis - jau priklauso nuo jūsų.... |

Pievagrybių užkepėlė





Keptuvėje pakepiname paprieskoniuotą maltą mėsą, smulkintus svogūnus, česnakus ir smulkiai tarkuotą morką. Dar... |

Daržovės su mėsa ir traškia sūrio plutele





Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame į skardą, apšlakstome trupučiu aliejaus ir pabarstome... |

Kalakutiena su daržovėmis





Kalakuto ketvirtį apibarstyti paukštienos prieskoniais be druskos, įspausti porą skiltelių česnako ir... |

Atominis troškinys





Išverdamos pupelės, nuskutamos morkos, nulupami česnakai. Morkos pjaustomos griežinėliais, jeigu morka... |

Troškinti vištų skrandukai





Vištų skrandukus išverdame (verdant galima dėti vegetos, pipirų žirnelių ir kelis lauro lapelius).... |

Lydekai paliepus





Upėtakį suprieskoniaujam su žuvies prieskoniais sumaišytais su žiupsneliu juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, bei... |

Kepta menkė tešloje





Menkė supjaustoma gabalėliais ir ištrinama prieskoniais, bei česnaku. Kiaušiniai išplakami,... |

Namie kepta pica





Sviestą išlydome, visus produktus suminkome ir iškočiojame norimą pagrindą. Ant iškočioto picos... |

Pica "Havajų"





Užsiminkome mielinę tešlą ir paliekame, kad pakiltų. Tada ją perminkome ir plonai iškočioję dedame į... |

Bulviniai blynai su dešrelėm





Nuskutus ir bulves įpilti pusę stiklinės pieno, įdėti prieskonius, kiaušinį. Dešreles supjaustyti... |

Klasikinis čenakas





Supjaustykite mėsą ir daržoves kubeliais ir paprieskoniuokite mėgiamais prieskoniais. Į indelį dėkite po lauro lapą,... |

Apelsinų skonio upėtakis





Sumaišyti visus marinatui skirtus produktus, išskyrus aliejų, ir pavirti. Kai šiek tiek... |