Koldūnai su jautiena
- Ingredientai
150 g jautienos, veršienos ar vištienos;
20 g fermentinio sūrio;
3 riekelės mirkyto batono;
3 šaukštai vandens;
300 g miltų;
druska;
1 kiaušinis;
muskatas;
pipirai;
svogūnas.- Gaminimas
-
Suminkom tešlą iš miltų, vandens, druskos, pipirų, kiaušinio. Dedam į šaldytuvą ir palaikom apie valandą.
Pasirinktą mėsą ir batoną sumalam per mėsmalę. Smulkiai pjaustytus svogūnus apkepiname, kartu su prieskoniais įmaišom į mėsą.
Imame tešlą, labai plonai ją iškočiojam. Formuojam koldūnus. Kraštus galima aptepti kiaušiniu. Verdame ant vidutinės ugnies lengvai pasūdytam vandeny.
Padažą galima rinktis pagal skonį - grietinės-sviesto su prieskoniais, sūrų sojų ir panašiai.
Gairės: Jautiena, fermentinis sūris, mirkytas batonas, miltai, vanduo, druska, kiaušinis, muskatas, pipirai, svogūnas.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Šašlykai su baklažanu ir cukinijomis





Mėsą supjaustyti gabaliukais (3 cm ilgio ir 1 cm storio). Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, o nuluptą česnaką... |

Cepelinai





Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir... |

Kepta lydeka





Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į... |

Makaronų - grybų troškinys





Išvirkite makaronus, perliekite šaltu vandeniu arba įpilkite šlakelį aliejaus, kad nesuliptų.... |

Višta paruošta šventinei progai





Ištrinti vištą prieskoniais, palaikyti, kepti pasodinta ant stiklainiuko su vandeniu. Atvėsusią... |

Keptos bulvės su mėsa





Bulvės tarkuojamos su burokėlių tarką, Į sutarkuotas bulves įpilti truputi pieno, kad skystesnė masė būtų ir įdėti... |

Vegetariškas plovas





Paimam keptuvę, pilame šiek tiek vandens, beriame sultinio (arba dedame 1 kubelį). Kas nebijo šiek... |

Žemaičių blynai





Į sugrūstą bulvių košę įmušti vieną kiaušinį, berti krakmolo druskos ir išminkyti. Į... |

Makaronai su cukinijomis ir krevetėmis





Įkaitintame aliejuje apkepti česnaką (~1 min). Suberti cukinijas ir kepti, kol gražiai apkeps. Suberti krevetes ir... |

Lašiša su agurkais ir krapais





Orkaitę įkaitinti iki 230º C. Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska... |

Faršo krepšeliai





Faršą paruošti kaip kotletams. Daržoves supjaustyti ir pakepti keptuvėje. Iš faršo... |

Vištiena gabaliukais





Vištienos file supjaustyti gabalėliais (galima pabarstyti vištienos prieskoniais). Paruošti... |

Troškinukas





Labai paprastas paruošimas, tiesiog viska susmulkinti kubeliais, morką sutarkuoti ir išdėlioti... |

Vištiena grietinėlės ir sūrio padaže





Vištienos file supjaustyti šiaudeliais, apibarstyti vištienos prieskoniais ir palikti 10 min.... |

Troškinta kiauliena su pomidorais ir ryžiais





Kiauliena reikia supjaustyti ir apkepti įkaitintame svieste, kepinti apie 10 min. Suberti supjaustytą svogūną ir vėl... |