Raudonieji barščiai
- Ingredientai
1 litro sultinio;
200 g šviežių kopūstų;
2 bulvės;
1-2 raudonieji burokėliai;
1 morka;
2 svogūnai;
truputis petražolių šaknies;
1-2 pomidorai;
šaukštas miltų;
šaukštas sviesto;
50 g grietinės;
cukrus;
citrinų rūgštis.- Gaminimas
-
Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio, uždenkite ištroškinkite.
Įkaitintame svieste pakepinkite susmulkintas petražolių šaknis, morkas, svogūnus, supjaustytus pomidorus. Sultinį užvirinkite ir sudėkite šiaudeliais supjaustytus kopūstus, burokėlus ir kitas daržoves. Virkite apie 10 minučių.
Miltus pakepinkite svieste, praskieskite sultiniu ir supilkite į barščius. Į barščius įdėkite gabalėliais supjaustytos virtos mėsos, įberkite cukraus, druskos, citrinų rūgšties. Paskaninkite grietine, pabarstykite žalumynais.
Gairės: sultinys, švieži kopūstai, bulvės, morkos, svogūnai, petražolės, pomidorai, miltai, sviestas, grietinė, cukrus, citrinų rūgštis.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Strėvos suktinis





Mėsa išmušama, pabarstoma prieskoniais, druska ir ant jos dedamas įdaras. Idaras gaminamas: grybai... |

Avienos pjaustiniai





Česnaką , svogūną, mėtas ir rozmariną smulkiai supjaustyti ir apibarstyti pjaustinius, išspausti citrinos... |

Iškylautojų šonkauliukai





Apelsinus, citriną, svogūną ir obuolį supjaustyti skiltelėmis, šonkauliukus supjaustyti norimo dydžio... |

Pomidorai tešloje





Pomidorus supjaustome storais ritinėliais. Kiaušinius išplakame. Atskirame dubenėlyje sumaišome... |

Krevetės su šonine





Krevetes atšildyti šaltame vandenyje, rūpestingai nusausinti. Šoninės griežinėlius suvynioti... |

Šašlykų marinatas





Supjaustom nugarinę gabaliukais, svogūnus žiedais. Svogūnus sudėti kartu su mėsa, pamaigyti su rankomis, kad... |

Kaip mes be bulvių





Bulves gerai nuplauti, įpjauti ir sudėti po gabalėlį lašinukų, svogūnų žiedų, pabarstyti krapų, kmynų,... |

Keptos cukinijų valtelės ant grotelių





Parenkite grilį. Sudėkite cukinijas į puodą su vandeniu, kad jas apsemtų . Užvirkite ir virkite jas apie 5... |

Lašišos filė apelsinų sultyse





Lašišos filė supjaustyti į 4 dalis. Į indą supilti apelsinų sultis, cukrų ir sojos padažą,... |

Baklažanai graikiškai





Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai apytiksliai 1 cm storio griežinėliais. Apibarstykite druska,... |

Vištienos – daržovių vėrinukai





Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pamerkti į dubenį, kuriame... |

Cinamono-medaus sparneliai





Sumaišykite visus produktus maišelyje ir laikykite juos ten 2 valandas, retkarčiais pakratykite.... |

Jautiena su slyvomis





Jautienos filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti keptuvėje su aliejumi. Sudėti į puodą, įpilti apie stiklinę... |

Švediški veršienos suktinukai





Svogūną susismulkinti ir pakepinti šlakelyje sviesto kol jie suminkštės ir taps skaidrūs. Leisti... |

Kiaulienos kepsniai





Kiaulieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome porcijomis. Mėsytę pamušame. Atmuštą mėsytę pasūdome,... |