Raudonieji barščiai

2011-10-10 12:43:25

Ingredientai

1 litro sultinio;
200 g šviežių kopūstų;
2 bulvės;
1-2 raudonieji burokėliai;
1 morka;
2 svogūnai;
truputis petražolių šaknies;
1-2 pomidorai;
šaukštas miltų;
šaukštas sviesto;
50 g grietinės;
cukrus;
citrinų rūgštis.

 

Gamyba

Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio, uždenkite ištroškinkite.

Įkaitintame svieste pakepinkite susmulkintas petražolių šaknis, morkas, svogūnus, supjaustytus pomidorus. Sultinį užvirinkite ir sudėkite šiaudeliais supjaustytus kopūstus, burokėlus ir kitas daržoves. Virkite apie 10 minučių.

Miltus pakepinkite svieste, praskieskite sultiniu ir supilkite į barščius. Į barščius įdėkite gabalėliais supjaustytos virtos mėsos, įberkite cukraus, druskos, citrinų rūgšties. Paskaninkite grietine, pabarstykite žalumynais.

raudonieji-barsciai.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/220/raudonieji-barsciai