Kepta višta su bulvėmis
- Ingredientai
1 broileris;
1 citrina;
50 gramų aliejaus;
3 žiupsneliai juodųjų pipirų;
3 žiupsneliai lauro lapų;
2 valgomieji šaukštai druskos;
1 arbatinis šaukštelis čiobrelių;
3 valgomieji šaukštai kmynų;
1 vienetas prieskonių vištienai;
1 kilogramas bulvių;
1 arbatinis šaukštelis petražolių;- Gaminimas
-
Vištą išmirkyti vandenyje, nusausinti.
Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, maltais pipirais, lapeliais, čiobreliais, smulkintais česnakais. Šiuo mišiniu ištrinti vištą.
I vidų ir po oda iš kraštų prikimšti kmynų, nes būdami ant viršaus jie svyla.
Palikti vištą bent 6 val. pasimarinuoti.
Prieš kepimą dar apmalti malūnėliu Santa Maria ,,Chicken & Steak''
Paimti metalinį puodelį , į jį supilti marintą, nubėgusį nuo vištos, dar pripjaustyti česnako ir ant jo pasodinti vištą.
Apvynioti ją folija ir dėti į karštą orkaitę. I skardą pripilti vandens.
Kai pakepa apie 30 min., foliją nulupti ir suberti bulves, aptrintas aliejumi, druska ir petražolėmis.
Dar kepti apie 40 min .stebint situaciją. Jei reikia, įpilti vandens, pašlakstyti vištą skysčiu.
Kai iki kepimo pabaigos lieka 5 min., aš apverčiu vištą ir ištraukiu tą puodelį - pasklinda aromatas ir sultys.
Papuošti.
Gairės: Kepta višta su bulvėmis, broileris, citrina, aliejus, pipirai, petražolės.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Makaronai su krevetėmis





Iškepkite krevetes: ant vidutinės-aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Sudėkite... |

Lazanija





Pradedame nuo mėsos padažo. Sudedame mėsą ant įkaitintos sausos nepridegančiu paviršiumi keptuvės (jokio... |

Makaronai su šonine ir pievagrybiais





Pasūdytame vandenyje su trupučiu aliejaus išverdame makaronus. Svogūną supjaustyti kubeliais, pievagrybius ir... |

Lazanija su cukinija





Paruošimas: Įkaitinkite alyvuogių aliejų, išspauskite į jį česnako skilteles, apkepkite keletą... |

Kiaušiniais užkepti makaronai





Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Perliekit šaltu vandeniu ir dėkite į šalį.... |

Vištienos kepenėlių aštrus troškinukas





Susmulkinti pipiriuką čili ir sumaišyti su supjaustytu svogūnu, apkepinti aliejuje. Vištų kepenėles... |

Vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu





Kepenėles nuvalome. Susmulkiname svogūną ir kepiname svieste, kol pagelsta. Sudedame trintą česnaką ir kepiname 1... |

Kepenėlių tortas





Viska sumaišyt ir iškepti blynus (didumo tokio, kokio dydžio bus tortas).Jei gaunasi tiršta... |

Pistacijomis įdaryta višta





Vištą perpjauti išilgai nugaros ir atskirti mėsą ir kaulus nuo odos,labai atsargiai, kad oda... |

Vištiena su spagetti makaronais





Verdančiame vandenyje išverdame makaronus, perskalaujame po šaltu vandeniu ir sumaišome su... |

Vištienos pyragas





Išverdame vištienos mėsą. Jeigu yra su kaulu, tada nukauliname ir supjaustome nedideliais... |

Vištiena su medumi





Sumaišomas margarinas, medus, druska, garstyčios ir karis. Užpilama ant vištienos. Kepama orkaitėje... |

Švelni vištiena su abrikosais





Vištienos filė išplauti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Filė apkepti, įdėti druskos pagal... |

Amerikietiškai skrudinti vištienos gabaliukai





Vištienos krūtinėlę supjaustome kubeliais. Pabarstome prieskoniais. Palaukiame apie 10-15 min, kol... |

Vištiena su kariu ir medumi





Apiberti vištieną druska, kariu ir pipirais. Česnakus smulkiai sutarkuoti ir įtrinti į vištieną.... |