Virtiniai
- Ingredientai
Tešlai reikia:
0,5 kg miltų;
2 kiaušinių;
druskos;
stiklinės vandens arba tokio pat kiekio pieno, praskiesto vandeniu.- Gaminimas
-
Kiaušinius, vandenį, druską išmaišykite su nedideliu kiekiu miltų ir puse porcijos vandens (kad ištirptų druska), vėliau pilkite likusį vandenį ir miltus. Užmaišykite tešlą.
Virtinių gaminimas
Pirmas būdas. Paruoštą tešlą suskirstykite slyvos dydžio gabalėliais, plonai iškočiokite, į vidurį įdėkite pasirinktą įdarą ir tešlos kraštus gerai užspauskite.
Antras būdas. Tešlos gabalą iškočiokite plonu sluoksniu, pakraščiu (per 2–3 cm) vienas nuo kito kupsteliais išdėliokite įdarą ir uždenkite tešlos kraštu. Pirštais prispauskite tešlą prie įdaro ir specialia formele arba stikline išspauskite virtinius. Virtinių kraštus dailiai užsukite. Dėkite į verdantį vandenį ir virkite 10–15 minučių. Išvirtus išgriebkite kiaurasamčiu, užpilkite trupučiu riebalų (kad nesuliptų) ir atsargiai išmaišykite. Virtinius su mėsos, kopūstų ar žalių bulvių įdaru virkite 15–20 min. Patiekite su norimais padažais.
Gairės: miltai, kiaušiniai, druska, vanduo, pienas.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Vištiena su naminiais makaronais





Naminiai makaronai. Suplakite kiaušinius, įpilkite apie 50 ml. vandens, ir idėkite saukštelį druskos.... |

Šernienos kumpis su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu





Vandenį marinatui pavirinti su druska, česnaku, pipirais, kadagio uogomis ir prieskoniais. Ataušinti, pridėti... |

Šerniena su baravykų rissoto





Rozmarino šakele persmeikite šernienos medalioną. Ištepkite prieskoniais – druska,... |

Triušienos troškinys





Išimta iš marinato kiškiena nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais, prismaigstoma... |

Šernienos kepsnys





Šernienos nugarinę supjaustyti ir pamušti, pabarstyti prieskoniais ir smulkintu česnaku. Sudėti į... |

Stirnienos kepsnys





Filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti su sviestu. Prieš baigiant kepti įpilti vyno, dar po kelių minučių... |

Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa





Labai gerai išgaląstu peiliu, smulkiais gabaliukais sukapokite mėsą ir svogūnus. (Nenaudokite mėsmalės, nes... |

Triušienos guliašas su daržovėmis





Keptuvėje su aliejumi pakepti svogūną. Šiems suminkštėjus, sudėti apkepti triušieną. Apkepus... |

Troškinta šerniena su daržovėmis





Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, juodaisiais pipirais. Padaryti įpjovimus ir į kiekvieną įdėti per pusę... |

„Netikras zuikis“





Svogūnus ir česnakus susmulkinti, smulkiai sutarkuoti bulves, įmušti kiaušinius. Viską maišyti... |

Farširuota Kalėdinė lydeka





Pirmiausia nuskutame ir išdarinėjame lydeką, po to nukerpame pelekus. Odą pradėti lupti nuo galvos (pilvo... |

Tradicinis keptas karpis Kūčioms





Nuskustą ir išdarinėtą karpį supjaustyti gabaliukais, įtrinti druska, prieskoniais, apibarstyti miltais ir... |

Pikantiški lydekos ir vištienos kotletukai





Virtuviniu kombainu susmulkinkit vištienos ir lydekos filę arba tiesiog sumalkite per smulkų sietelį. Viską... |

Netradicinė lydeka





Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |

Kepta višta su bulvėmis





Vištą išmirkyti vandenyje, nusausinti. Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, maltais... |