Virtiniai
- Ingredientai
Tešlai reikia:
0,5 kg miltų;
2 kiaušinių;
druskos;
stiklinės vandens arba tokio pat kiekio pieno, praskiesto vandeniu.- Gaminimas
-
Kiaušinius, vandenį, druską išmaišykite su nedideliu kiekiu miltų ir puse porcijos vandens (kad ištirptų druska), vėliau pilkite likusį vandenį ir miltus. Užmaišykite tešlą.
Virtinių gaminimas
Pirmas būdas. Paruoštą tešlą suskirstykite slyvos dydžio gabalėliais, plonai iškočiokite, į vidurį įdėkite pasirinktą įdarą ir tešlos kraštus gerai užspauskite.
Antras būdas. Tešlos gabalą iškočiokite plonu sluoksniu, pakraščiu (per 2–3 cm) vienas nuo kito kupsteliais išdėliokite įdarą ir uždenkite tešlos kraštu. Pirštais prispauskite tešlą prie įdaro ir specialia formele arba stikline išspauskite virtinius. Virtinių kraštus dailiai užsukite. Dėkite į verdantį vandenį ir virkite 10–15 minučių. Išvirtus išgriebkite kiaurasamčiu, užpilkite trupučiu riebalų (kad nesuliptų) ir atsargiai išmaišykite. Virtinius su mėsos, kopūstų ar žalių bulvių įdaru virkite 15–20 min. Patiekite su norimais padažais.
Gairės: miltai, kiaušiniai, druska, vanduo, pienas.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Šašlykai su baklažanu ir cukinijomis





Mėsą supjaustyti gabaliukais (3 cm ilgio ir 1 cm storio). Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, o nuluptą česnaką... |

Cepelinai





Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir... |

Kepta lydeka





Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į... |

Makaronų - grybų troškinys





Išvirkite makaronus, perliekite šaltu vandeniu arba įpilkite šlakelį aliejaus, kad nesuliptų.... |

Višta paruošta šventinei progai





Ištrinti vištą prieskoniais, palaikyti, kepti pasodinta ant stiklainiuko su vandeniu. Atvėsusią... |

Keptos bulvės su mėsa





Bulvės tarkuojamos su burokėlių tarką, Į sutarkuotas bulves įpilti truputi pieno, kad skystesnė masė būtų ir įdėti... |

Vegetariškas plovas





Paimam keptuvę, pilame šiek tiek vandens, beriame sultinio (arba dedame 1 kubelį). Kas nebijo šiek... |

Žemaičių blynai





Į sugrūstą bulvių košę įmušti vieną kiaušinį, berti krakmolo druskos ir išminkyti. Į... |

Makaronai su cukinijomis ir krevetėmis





Įkaitintame aliejuje apkepti česnaką (~1 min). Suberti cukinijas ir kepti, kol gražiai apkeps. Suberti krevetes ir... |

Lašiša su agurkais ir krapais





Orkaitę įkaitinti iki 230º C. Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska... |

Faršo krepšeliai





Faršą paruošti kaip kotletams. Daržoves supjaustyti ir pakepti keptuvėje. Iš faršo... |

Vištiena gabaliukais





Vištienos file supjaustyti gabalėliais (galima pabarstyti vištienos prieskoniais). Paruošti... |

Troškinukas





Labai paprastas paruošimas, tiesiog viska susmulkinti kubeliais, morką sutarkuoti ir išdėlioti... |

Vištiena grietinėlės ir sūrio padaže





Vištienos file supjaustyti šiaudeliais, apibarstyti vištienos prieskoniais ir palikti 10 min.... |

Troškinta kiauliena su pomidorais ir ryžiais





Kiauliena reikia supjaustyti ir apkepti įkaitintame svieste, kepinti apie 10 min. Suberti supjaustytą svogūną ir vėl... |