Virtiniai
- Ingredientai
Tešlai reikia:
0,5 kg miltų;
2 kiaušinių;
druskos;
stiklinės vandens arba tokio pat kiekio pieno, praskiesto vandeniu.- Gaminimas
-
Kiaušinius, vandenį, druską išmaišykite su nedideliu kiekiu miltų ir puse porcijos vandens (kad ištirptų druska), vėliau pilkite likusį vandenį ir miltus. Užmaišykite tešlą.
Virtinių gaminimas
Pirmas būdas. Paruoštą tešlą suskirstykite slyvos dydžio gabalėliais, plonai iškočiokite, į vidurį įdėkite pasirinktą įdarą ir tešlos kraštus gerai užspauskite.
Antras būdas. Tešlos gabalą iškočiokite plonu sluoksniu, pakraščiu (per 2–3 cm) vienas nuo kito kupsteliais išdėliokite įdarą ir uždenkite tešlos kraštu. Pirštais prispauskite tešlą prie įdaro ir specialia formele arba stikline išspauskite virtinius. Virtinių kraštus dailiai užsukite. Dėkite į verdantį vandenį ir virkite 10–15 minučių. Išvirtus išgriebkite kiaurasamčiu, užpilkite trupučiu riebalų (kad nesuliptų) ir atsargiai išmaišykite. Virtinius su mėsos, kopūstų ar žalių bulvių įdaru virkite 15–20 min. Patiekite su norimais padažais.
Gairės: miltai, kiaušiniai, druska, vanduo, pienas.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Greiti vištienos blyneliai





Vištieną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su prieskoniais, kiaušiniu, majonezu, krakmolu.... |

"Raudoni ryžiai"





Krūtinėlę supjaustome mažais gabaliukais, apibarstome prieskoniais, dedame šiek tiek druskos arba sojos... |

Makaronai su lašiša





Makaronus išverdame, kol verda makaronai susipjaustome lašišą ir krapukus. Išvirtus... |

Stirniena su spanguolėmis ir bananais





Mėsa supjaustoma piršto storumo gabalėliais, pamaigoma ar šiek tiek pamušama. Pabarstomi druska... |

Ypatingai traški pica





Pirmiausia pasiruošiame tešlą: Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu. Miltus... |

Kiauliena korėjietiškai





Mėsą supjaustyti stambiais gabaliukais (kaip šašlykui). Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, česnaką... |

Gardusis žuvies patiekalas





Žuvies file supjaustome ir palaikome su prieskoniais. Žuvį galima vartoti kokią jus mėgstate. Kiaušinius... |

Netradicinė lydeka





Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |

Varškės apkepas





Viską išmaišyti. Kepimo formą patepti sviestu ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti visą masę ir kepti... |

Cannelloni su pomidorų ir paprikų padažu





Keptuvėje pakepinti faršą, kepinant įdėti druskos, pipirų, česnakų pagal skonį. Faršą būtina... |

Bulvinė pica





Nusiskutame bulves, sutarkuojame burokine tarka. Daktariška dešrą, svogūną taip pat susitarkuojame... |

Švelni vištiena su levandų medumi





Supjaustyti vištienos krūtinėlę kubeliais ir sudėti į paprastą puodą. Užberti mėsos ir Indijos kario... |

Troškinti kopūstai pomidorų padaže





Paragauti ar nėra per rūgštūs kopūstai, jei rūgštūs, tuomet šaltu vandeniu pora kartų... |

Išvirkštiniai balandėliai





Išsivirti ryžių viena maišelį (naudoti ryžius maišelyje), bet pilnai nedavirti! Paruošti... |

Voveraitės grietinės padaže





Nuvalytas ir supjaustytas voveraites įmesti į puodą su vandeniu, aliejumi, svogūnu ir virti ant mažos ugnies.... |