Paella
- Ingredientai
Reikės:
1l vandens
2 vištienos sultinio kubelių
Apie 400gr. šaldytų jūros gėrybių
300gr. ryžių
Kokių 5-6 didesnių krevečių
Alyvuogių aliejaus
250gr-300gr. menkės (arba vištienos)
3-4 skiltelės česnako
2 svogūnai
2 pomidorai
Paprika
Pipirų
Druskos
Specialių Paella prieskonių (pati pirkau Ispanijoje, bet gal ir Lietuvoj kur rasti galima)- Gaminimas
-
1. Užvirti 1 litrą vandens, sudėti abu kubelius ir palaukti kol jie ten ištirps. Tada sudėti jūros gėrybes (prieš tai geriau būtų ištraukti jas, kad atšiltų) ir virti kažkur 5 minutes. Po to išrankioti jūros gėrybes, sudėti į kitą indelį, perplauti šaltu vandeniu ir palikti, kad nuvarvėtų.
2. Į gilią, įkaitintą keptuvę (arba kokį nemažą puodą) su alyvuogių aliejumi, suberti šiaudeliais pjaustytą svogūną ir kepti kol pagels. Tada sudėti papriką ir vėl truputį pakepti. Po to sudėti susmulkintus česnakus, supjaustytus pomidorus, įberti šafrano ir paellos prieskonių ir kokias 5 minutes pakepti.
Po 5 minučių perdėti daržoves į kokį kitą indą.
3. Į kitą su aliejum įkaitintą keptuvę sudėti menkę (arba vištieną, bet aš asmeniškai jos neturėjau, todėl dariau su menke), krevetes ir apkepti. Vėliau sudėti į lėkštę.
4. Į indą, kur kepė daržovės, įpilti šiek tiek aliejaus, sudėti ryžius ir maišant apkepinti.
Tada pas ryžius įpilti sultinį, kuriame virė jūros gėrybės ir uždengus dangčiu virti apie pusvalandį ant silpnesnės ugnies.
5. Kai ryžiai išvirs, sudėti menkę (arba vištieną) su krevetėm, daržoves, jūros gėrybes ir viską išmaišyti. Įberti druskos (bet nepadauginti), pipirų, dar galima šiek tiek šafrano arba paellos prieskonių ir pakaitinti dar 5 minutes.
Prieš valgant dar galima apšlakstyti citrinos sultimis. Va ir viskas
Gairės: vanduo, ryžiai, krevetės, alyvuogių aliejus, menkė, česnakas, svogūnai, pomidorai, paprika, druska.
Receptą atsiuntė: Siggy
|
|
Keksiukai su porais ir kumpiu
Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir trupučiu druskos, įmušti kiaušinį, įdėti jogurtą (arba... |
Jūros lydeka su "PIK NIK" sūrio lazdelėmis
Jūros lydekos file su oda, jei norime tai susipjaustome smulkiau, bet šiaip galima ir nesmulkintą... |
Makaronai su dilgėlių pesto
Dilgėles užpilti verdančiu vandeniu, nukošti, įmesti petražoles ir viską pasmulkinti trintuvu. Saulėgrąžas... |
Lazanija su špinatais ir varške
Išlydome sviestą, jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Įdedame grietinės, prieskonių (malti juodi... |
Kimšti vištienos ketvirčiai
Vištienos odelę gražiai nulupame nuo mėsytės, mėsytę sumalame, pridedame truputį faršo,... |
Spageti su troškintomis dešrelėmis
Spageti išverdame sūdytame vandenyje. Kol verda spageti, supjaustome svogūno galvą, sudedame į keptuvę ir... |
Kepsniai iš faršo
Faršą pasiruošiame kaip kotletams.Tada imame po gabalėlį ir labai plonai suspaudus ir apvoliojus... |
Širdelių guliašas
Širdeles nuplauname, sudedame į dubenį supilame 3 šaukštus acto įpilame vandens, kad apsemtų ir... |
Bulvių apkepas su kumpiu
Kumpi susipjaustome šiaudeliais,o svogūną kubeliais - viska dedame į keptuvę ir lengvai apkepame (kad... |
Gardžios keptos bulvės
Bulvės nulupamos, nuplaunamos ir supjaustomos, į keptuvę įpilamas aliejus , įkaitinama ir sudedame bulves kepti,... |
Makaroniukai "Greitukai" su kiaušiniais
Makaronai (galima ir "Mivina" maišeliai su vištienos skoniu po ~69 cnt), sutraiškyti... |
Išsigandęs plovas
Ryžiai paverdami 5- 7 min. Kiauliena supjaustoma kubeliais, išverdami pasūdytame vandenyje. Morkos... |
Pamorkavęs šampiukų troškinys
Šampinjonus, svogūnus, česnakus supjaustome, morka per burokinę tarką sutarkuojama. Viskas sudedama į... |
Baltieji ryžiai gardinti vynu
Sūrį sutarkuoti smulkia tarka. Svogūną supjaustyti smulkiai. Įkaitiname gilioje keptuvėje aliejų ir suberiame... |
Farširuotas karpis
Nulupti oda nuo pilvo. Užmarinuoti ją (pipirai, druska, žuvies prieskoniai). Galima palikti nakčiai. Mėsą atskirti... |