Paella
- Ingredientai
Reikės:
1l vandens
2 vištienos sultinio kubelių
Apie 400gr. šaldytų jūros gėrybių
300gr. ryžių
Kokių 5-6 didesnių krevečių
Alyvuogių aliejaus
250gr-300gr. menkės (arba vištienos)
3-4 skiltelės česnako
2 svogūnai
2 pomidorai
Paprika
Pipirų
Druskos
Specialių Paella prieskonių (pati pirkau Ispanijoje, bet gal ir Lietuvoj kur rasti galima)- Gaminimas
-
1. Užvirti 1 litrą vandens, sudėti abu kubelius ir palaukti kol jie ten ištirps. Tada sudėti jūros gėrybes (prieš tai geriau būtų ištraukti jas, kad atšiltų) ir virti kažkur 5 minutes. Po to išrankioti jūros gėrybes, sudėti į kitą indelį, perplauti šaltu vandeniu ir palikti, kad nuvarvėtų.
2. Į gilią, įkaitintą keptuvę (arba kokį nemažą puodą) su alyvuogių aliejumi, suberti šiaudeliais pjaustytą svogūną ir kepti kol pagels. Tada sudėti papriką ir vėl truputį pakepti. Po to sudėti susmulkintus česnakus, supjaustytus pomidorus, įberti šafrano ir paellos prieskonių ir kokias 5 minutes pakepti.
Po 5 minučių perdėti daržoves į kokį kitą indą.
3. Į kitą su aliejum įkaitintą keptuvę sudėti menkę (arba vištieną, bet aš asmeniškai jos neturėjau, todėl dariau su menke), krevetes ir apkepti. Vėliau sudėti į lėkštę.
4. Į indą, kur kepė daržovės, įpilti šiek tiek aliejaus, sudėti ryžius ir maišant apkepinti.
Tada pas ryžius įpilti sultinį, kuriame virė jūros gėrybės ir uždengus dangčiu virti apie pusvalandį ant silpnesnės ugnies.
5. Kai ryžiai išvirs, sudėti menkę (arba vištieną) su krevetėm, daržoves, jūros gėrybes ir viską išmaišyti. Įberti druskos (bet nepadauginti), pipirų, dar galima šiek tiek šafrano arba paellos prieskonių ir pakaitinti dar 5 minutes.
Prieš valgant dar galima apšlakstyti citrinos sultimis. Va ir viskas
Gairės: vanduo, ryžiai, krevetės, alyvuogių aliejus, menkė, česnakas, svogūnai, pomidorai, paprika, druska.
Receptą atsiuntė: Siggy
|
|
Maskvietiškas žuvies apkepas
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pačirškinkite svieste tol, kol dailiai pagels. Žuvies file... |
Avižiniai blyneliai su varške
Dribsnius užpilti pienu ir palikti kelioms valandoms, kad išbrinktų. Į išbrinkusius dribsnius berti... |
Obuolių ir juodos duonos apkepas
Duoną sumaišykite su nuplikytomis razinomis, prieskoniais ir cukrumi. Obuolius supjaustykite plonomis... |
Žąsis su obuoliais
Prieš kepant žąsį ją reikia paruošti - nusvilinti plaukelius, išdoroti, gerai nuplauti.... |
Vegetariška daržovių lazanija
Baklažaną, cukiniją, morkas ir pomidorus supjaustykite maždaug 3 mm storio juostelėmis. Baklažaną ir cukiniją 30... |
Kimšta antis su bulvėmis
Nulupame bulves, supjaustome kubeliais ir apverdame lengvai pasūdytame vandenyje. Svogūną nulupame, supjaustome ir... |
Vegetariški šašlykai
Nulupkite baklažano žievę. Perpjaukite jį išilgai. o kiekvieną puselę - dar į tris dalis. Pomidorą ir... |
Bulvių užkepėlė
Nulupkite bulves ir supjaustykite jas 2-3 mm storio griežinėliais. Ištepkite kepimo formą sviestu. Stambiai... |
Lazanija su kepenėlėmis
Nulupkite pomidorus ir supjaustykite minkštimą. Susmulkinkite svogūną, supjaustykite kubeliais kepenėles.... |
Blynai su vištienos ir pievagrybių įdaru
Pasigaminame įprastą lietinių tešlą ir iškepame blynus.Vieną pusę galim palikti nepilnai... |
Saldžiai rūgšti vištiena
Viščiukų krūtinėles nuplauti, supjaustyti nedideliais gabaliukais. Paprikas išvalyti, svogūnus ir... |
Koldūnai su jautiena
Suminkom tešlą iš miltų, vandens, druskos, pipirų, kiaušinio. Dedam į šaldytuvą ir... |
Itališkas risotto su pomidorais ir šviežiu baziliku
Ant vidutinės ugnies dideliame prikaistuvyje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite... |
Varškėčiai su grietine
Mėsmale permalkite varškę, sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi ir miltais. Iš... |
Daržovių sriuba
Supjaustykite svogūnus, česnakus ir pakepinkite aliejuje. Tada sumaišykite juos su morkomis ir salierais.... |