Paella
- Ingredientai
Reikės:
1l vandens
2 vištienos sultinio kubelių
Apie 400gr. šaldytų jūros gėrybių
300gr. ryžių
Kokių 5-6 didesnių krevečių
Alyvuogių aliejaus
250gr-300gr. menkės (arba vištienos)
3-4 skiltelės česnako
2 svogūnai
2 pomidorai
Paprika
Pipirų
Druskos
Specialių Paella prieskonių (pati pirkau Ispanijoje, bet gal ir Lietuvoj kur rasti galima)- Gaminimas
-
1. Užvirti 1 litrą vandens, sudėti abu kubelius ir palaukti kol jie ten ištirps. Tada sudėti jūros gėrybes (prieš tai geriau būtų ištraukti jas, kad atšiltų) ir virti kažkur 5 minutes. Po to išrankioti jūros gėrybes, sudėti į kitą indelį, perplauti šaltu vandeniu ir palikti, kad nuvarvėtų.
2. Į gilią, įkaitintą keptuvę (arba kokį nemažą puodą) su alyvuogių aliejumi, suberti šiaudeliais pjaustytą svogūną ir kepti kol pagels. Tada sudėti papriką ir vėl truputį pakepti. Po to sudėti susmulkintus česnakus, supjaustytus pomidorus, įberti šafrano ir paellos prieskonių ir kokias 5 minutes pakepti.
Po 5 minučių perdėti daržoves į kokį kitą indą.
3. Į kitą su aliejum įkaitintą keptuvę sudėti menkę (arba vištieną, bet aš asmeniškai jos neturėjau, todėl dariau su menke), krevetes ir apkepti. Vėliau sudėti į lėkštę.
4. Į indą, kur kepė daržovės, įpilti šiek tiek aliejaus, sudėti ryžius ir maišant apkepinti.
Tada pas ryžius įpilti sultinį, kuriame virė jūros gėrybės ir uždengus dangčiu virti apie pusvalandį ant silpnesnės ugnies.
5. Kai ryžiai išvirs, sudėti menkę (arba vištieną) su krevetėm, daržoves, jūros gėrybes ir viską išmaišyti. Įberti druskos (bet nepadauginti), pipirų, dar galima šiek tiek šafrano arba paellos prieskonių ir pakaitinti dar 5 minutes.
Prieš valgant dar galima apšlakstyti citrinos sultimis. Va ir viskas
Gairės: vanduo, ryžiai, krevetės, alyvuogių aliejus, menkė, česnakas, svogūnai, pomidorai, paprika, druska.
Receptą atsiuntė: Siggy
|
|
Maltos kiaulienos apkepas su bulvėmis
Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite kartu su malta kiauliena. Įberkite druskos, pipirų. Ištirpytame... |
Guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais
Jautieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti sudėkite susmulkintus... |
Raudonieji barščiai
Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,... |
Virtiniai
Kiaušinius, vandenį, druską išmaišykite su nedideliu kiekiu miltų ir puse porcijos vandens (kad... |
Kepti kalmarų žiedai
Keptuveje įkaitinti aliejų,dubenyje sumaišyti miltus,išplaktą kiaušinį, majonezą, druską,... |
Įdaryti kalmarai
Išvalome kalmarus ir apviriname pasūdytame vandenyje. Pagaminame įdarą: menkės filė, svogūną ir virtus... |
Šernienos troškinys
Šernieną supjaustome mažais gabaliukais, paprieskoniuojam ir palaikom per naktį. Mėsą apkepiname svieste,... |
Troškinti grybai su bulvėmis
Nuvalytus ir nuplaukus grybus 5-6 minutėms pamerkite į karštą vandenį. Nukoškite per kiaurasamtį.... |
Įdaryti pomidorai
Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą, vidų pabarstykite druska ir pipirais.... |
Moliūgų apkepas
Moliūgą sutarkuojame burokine tarka ir kepame keptuvėje su aliejumi kol suminkštėja. Ištriname... |
Ryžiai su daržovėmis
Ryžius virti atskirame puode.O kol ruošiami ryžiai, daržoves supjaustyti ir troškinti keptuvėje.... |
Kepta višta su džiovintais vaisiais
Prieš kepant, višta įtrinkite tokiu mišiniu: druska, juodųjų pipirų mišinys,... |
Su alumi marinuotas kiškis
Išdarinėtą kiškį užpilkite alumi ir laikykite 2 dienas. Tada nusausinkite ir prismaigstykite... |
Kepta antis su mandarinais
Paruoštą antį įtrinti marinatu - medumi ir prieskoniais ir palaikyti 2-3 val. Įdarui keptuvėje... |