Paella

Įvertinimas: 4 / 5

dsc01771 dsc01774-horz dsc01779
Ingredientai

Reikės:
1l vandens
2 vištienos sultinio kubelių
Apie 400gr. šaldytų jūros gėrybių
300gr. ryžių
Kokių 5-6 didesnių krevečių
Alyvuogių aliejaus
250gr-300gr. menkės (arba vištienos)
3-4 skiltelės česnako
2 svogūnai
2 pomidorai
Paprika
Pipirų
Druskos
Specialių Paella prieskonių (pati pirkau Ispanijoje, bet gal ir Lietuvoj kur rasti galima)

Gaminimas

1. Užvirti 1 litrą vandens, sudėti abu kubelius ir palaukti kol jie ten ištirps. Tada sudėti jūros gėrybes (prieš tai geriau būtų ištraukti jas, kad atšiltų) ir virti kažkur 5 minutes. Po to išrankioti jūros gėrybes, sudėti į kitą indelį, perplauti šaltu vandeniu ir palikti, kad nuvarvėtų.
2. Į gilią, įkaitintą keptuvę (arba kokį nemažą puodą) su alyvuogių aliejumi, suberti šiaudeliais pjaustytą svogūną ir kepti kol pagels. Tada sudėti papriką ir vėl truputį pakepti. Po to sudėti susmulkintus česnakus, supjaustytus pomidorus, įberti šafrano ir paellos prieskonių ir kokias 5 minutes pakepti.
Po 5 minučių perdėti daržoves į kokį kitą indą.
3. Į kitą su aliejum įkaitintą keptuvę sudėti menkę (arba vištieną, bet aš asmeniškai jos neturėjau, todėl dariau su menke), krevetes ir apkepti. Vėliau sudėti į lėkštę.
4. Į indą, kur kepė daržovės, įpilti šiek tiek aliejaus, sudėti ryžius ir maišant apkepinti.
Tada pas ryžius įpilti sultinį, kuriame virė jūros gėrybės ir uždengus dangčiu virti apie pusvalandį ant silpnesnės ugnies.
5. Kai ryžiai išvirs, sudėti menkę (arba vištieną) su krevetėm, daržoves, jūros gėrybes ir viską išmaišyti. Įberti druskos (bet nepadauginti), pipirų, dar galima šiek tiek šafrano arba paellos prieskonių ir pakaitinti dar 5 minutes.
Prieš valgant dar galima apšlakstyti citrinos sultimis. Va ir viskas

Gairės: vanduo, ryžiai, krevetės, alyvuogių aliejus, menkė, česnakas, svogūnai, pomidorai, paprika, druska.

Receptą atsiuntė: Siggy

Įdaryti kalmarai
Šernienos troškinys
 
 
 
Kotletukai troškinti morkose

Kotletukai troškinti morkose

2 2 2 2 2

 

Faršą įdedame į indą, į jį įmušame kiaušinį, pabarstome prieskonių mėgstamų ir supjaustome...

Gairės: faršas, kiaušinis, morkos, prieskoniai, svogūnas.

 
Keptas jautienos sultingas kumpis

Keptas jautienos sultingas kumpis

2 2 2 2 2

 

Jautienos kumpį nuplauname, nuvarviname ir dedame į indą, kuriame pamarinuosime. Apipilame soja iš abiejų...

Gairės: bulvės, česnakas, Jautienos kumpis, krapai, jautienos prieskoniai be druskos, soja.

 
Kepta kiaulės karka

Kepta kiaulės karka

2 2 2 2 2

 

Visų pirma įtrinti karką su druska ir pipirais, pastatyti marinuotis 1 dienai. Tada į šaltą vandenį ir virti....

Gairės: druska, garstyčių padažas, juodieji pipirai, kiaulienos kulniukas, svogūnas.

 
Perlinių troškinys su vištienos file gabaliukais

Perlinių troškinys su vištienos file gabaliukais

1 1 1 1 1

 

Iš vakaro užmerkti perlines kruopas. Nuskusti morkas, sutarkuoti su burokine tarka, smulkiai susipjaustyti...

Gairės: perlinės kruopos, morkos, svogūnas, Vištienos filė, sultinys.

 
Farširuota paprika

Farširuota paprika

2 2 2 2 2

 

Išverdami ryžiai. Faršas sumaišomas su išvirtais ryžiais ir mėsos prieskoniais. Paprika...

Gairės: grietinė, Jautienos faršas, paprika, prieskoniai, ryžiai.

 
Pievagrybiais įdarytas karpis

Pievagrybiais įdarytas karpis

2 2 2 2 2

 

Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minučių. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai...

Gairės: Bandelė, karpis, kiaušiniai, margarinas, petražolės, pienas, pievagrybiai, sviestas.

 
Vištiena mandarinų apklote

Vištiena mandarinų apklote

2 2 2 2 2

 

Vištienos krūtinėlę gerai ištrinti paukštienos prieskoniais be druskos, tada krūtinėlę...

Gairės: mandarinai, Vištienos krutinėlė, vištienos prieskoniai be druskos.

 
Vištienos file agurkėlių apklote

Vištienos file agurkėlių apklote

2 2 2 2 2

 

Vištienos krutinėlę gera ištrinamei prieskoniais (naudokite kokius mėgstate) iš abiejų pusių....

Gairės: marinuoti agurkėliai, česnakas, prieskoniai, Vištienos krutinėlė.

 
Vištienos kepsnys

Vištienos kepsnys

1 1 1 1 1

 

Krūtinėlę plonai pamuškite ir pabarstykite prieskoniais. Dėkite gabalėlį sūrio, gabalėlį sviesto,...

Gairės: Ferementinis sūris, krapai, sviestas, Vištienos krutinėlė.

 
Bulvių apkepėlė

Bulvių apkepėlė

2 2 2 2 2

 

Išvirti bulves su lupenom. Apkepti grybus ir svogūnus svieste. Duoti atvėsti. Įtarkuoti sūrį, įdėti smulkiai...

Gairės: bulvės, česnakas, grybai, majonezas, sūris, svogūnai, druska.

 
Pyragas su mesa ir brokoliais

Pyragas su mesa ir brokoliais

2 2 2 2 2

 

Atšildytą tešlą iškloti sviestu aptepta forma. Apkepti faršą su svogūnais ir česnakais...

Gairės: Brokoliai, česnakas, druska, pipirai, mėsos prieskoniai, faršas, kiaušinio trynys, Sluoksniuota tešla, sviestas, svogūnai.

 
Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais

Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais

2 2 2 2 2

 

Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė...

Gairės: kiaušinis, lašišų filė be odos, sterkų filė, šafranas, grietinėlė, citrina, druska, pipirai, pievagrybiai, sūdyta lašiša, kietasis sūris.

 
Sparneliai meduje

Sparneliai meduje

2 2 2 2 2

 

Sparnelius nuplauti sudėti medų (pašildykite mikrobanginėje, iki kol bus skystas) ir supilti soją (galima...

Gairės: medus, soja, sparneliai.

 
Pikantiški grybai

Pikantiški grybai

2 2 2 2 2

 

Svogūnai nuvalomi, supjaustomi žiedais, užpilami keliais šaukštais vandens ir emaliuotame puode...

Gairės: actas, cukrus, gvazdikėliai, kvapnieji pipirai, lauro lapai, sūdyti grybai, svogūnai.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų