Troškinti grybai su bulvėmis

Įvertinimas: 5 / 5

Ingredientai

400 g pievagrybių;
5 bulvės;
0,5 stiklinės grietinės;
šaukštas pomidorų tyrės;
2 šaukštai sviesto;
truputis aliejaus;
1 svogūnas;
druska;
smulkūs juodieji pipirai;
2 lauro lapai;
žali krapai.

Gaminimas

Nuvalytus ir nuplaukus grybus 5-6 minutėms pamerkite į karštą vandenį. Nukoškite per kiaurasamtį. Supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į gilią keptuvę, užpilkite grietine, pomidorų padažu, pasūdykite, paskaninkite pipirais įdėkite lauro lapelius. Ant vidutinio karštumo ugnies kepkite 7-10 minučių.

Bulves nuskuskite, supjaustykite, svogūnus susmulkinkite. Bulves ir svogūnus sumaišykite ir apkepinkite aliejaus ir sviesto mišinyje. Vėliau bulves sumaišykite su grybais, keptuvę uždenkite dangčiu ir troškinkite, kol visi produktai suminkštės.

Patiekdami pabarstykite susmulkintais žalumynais.

Gairės: pievagrybiai, bulvės, grietinė, pomidorų tyrė, sviestas, aliejus, svogūnas, druska, juodieji pipirai, lauro lapai, žali krapai.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Šernienos troškinys
Įdaryti pomidorai
 
 
 
Velykinis triušis

Velykinis triušis

2 2 2 2 2

 

Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro...

Gairės: Velykinis triušis, vyniotinis, svogūnas, druska, pienas, kiaušinis, citrina, bulvės.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų