Įdaryti pomidorai
- Ingredientai
Reikės: 4 sunokusių pomidorų (600 g).
Įdarui:
200 g vištos krūtinėlės;
100 g pievagrybių;
didelio svogūno;
stiklinės pieno;
šaukšto miltų;
100 g fermentinio sūrio;
žiupsnelio petražolių žolelių;
3 šaukštų sviesto;
šaukštelio „Vegetos“ prieskonių;
druskos;
pipirų.- Gaminimas
-
Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą, vidų pabarstykite druska ir pipirais.
Paruoškite įdarą: vištieną nuplaukite, nušluostykite, pasūdykite, įdėkite šaukštą sviesto, suvyniokite į foliją ir iškepkite.
Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto, jame pakepinkite nuvalytus ir smulkiais kubeliais supjaustytus pievagrybius, kai išgaruos skystis, suberkite susmulkintus svogūnus, pasūdykite ir 5 minutes kepkite. Puode ištirpinkite likusį sviestą, suberkite miltus, atskieskite pienu su jame išmaišyta „Vegeta“. Į šį padažą suberkite kubeliais supjaustytą sūrį ir kaitinkite, kol jis ištirps.
Į dubenėlį įpilkite pusę padažo, sudėkite kubeliais supjaustytą mėsą, grybus, svogūnus ir išmaišykite. Pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Šio įdaru prikimškite pomidorus, sudėkite į karščiui atsparų indą, užpilkite likusiu padažu ir 20 min. kepkite orkaitėje. Prieš patiekiant uždėkite nupjaustytas viršūnėles. Patiekite su balta duona.
Gairės: pomidorai, vištos krūtinėlė, pievagrybiai, svogūnas, pienas, miltai, fermentinis sūris, petražolės, sviestas, druska, pipirai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Lazanija
Pradedame nuo mėsos padažo. Sudedame mėsą ant įkaitintos sausos nepridegančiu paviršiumi keptuvės (jokio... |
Makaronai su šonine ir pievagrybiais
Pasūdytame vandenyje su trupučiu aliejaus išverdame makaronus. Svogūną supjaustyti kubeliais, pievagrybius ir... |
Lazanija su cukinija
Paruošimas: Įkaitinkite alyvuogių aliejų, išspauskite į jį česnako skilteles, apkepkite keletą... |
Kiaušiniais užkepti makaronai
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Perliekit šaltu vandeniu ir dėkite į šalį.... |
Vištienos kepenėlių aštrus troškinukas
Susmulkinti pipiriuką čili ir sumaišyti su supjaustytu svogūnu, apkepinti aliejuje. Vištų kepenėles... |
Vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu
Kepenėles nuvalome. Susmulkiname svogūną ir kepiname svieste, kol pagelsta. Sudedame trintą česnaką ir kepiname 1... |
Kepenėlių tortas
Viska sumaišyt ir iškepti blynus (didumo tokio, kokio dydžio bus tortas).Jei gaunasi tiršta... |
Pistacijomis įdaryta višta
Vištą perpjauti išilgai nugaros ir atskirti mėsą ir kaulus nuo odos,labai atsargiai, kad oda... |
Vištiena su spagetti makaronais
Verdančiame vandenyje išverdame makaronus, perskalaujame po šaltu vandeniu ir sumaišome su... |
Vištienos pyragas
Išverdame vištienos mėsą. Jeigu yra su kaulu, tada nukauliname ir supjaustome nedideliais... |
Vištiena su medumi
Sumaišomas margarinas, medus, druska, garstyčios ir karis. Užpilama ant vištienos. Kepama orkaitėje... |
Švelni vištiena su abrikosais
Vištienos filė išplauti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Filė apkepti, įdėti druskos pagal... |
Amerikietiškai skrudinti vištienos gabaliukai
Vištienos krūtinėlę supjaustome kubeliais. Pabarstome prieskoniais. Palaukiame apie 10-15 min, kol... |
Vištiena su kariu ir medumi
Apiberti vištieną druska, kariu ir pipirais. Česnakus smulkiai sutarkuoti ir įtrinti į vištieną.... |
Vištiena su pomidorų salotomis
Vištienos šlauneles apiberti prieskoniais ir druska, ištepti vištieną majonezu, kad ji... |