Įdaryti pomidorai

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

Reikės: 4 sunokusių pomidorų (600 g).

Įdarui:
200 g vištos krūtinėlės;
100 g pievagrybių;
didelio svogūno;
stiklinės pieno;
šaukšto miltų;
100 g fermentinio sūrio;
žiupsnelio petražolių žolelių;
3 šaukštų sviesto;
šaukštelio „Vegetos“ prieskonių;
druskos;
pipirų.

Gaminimas

Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą, vidų pabarstykite druska ir pipirais.

Paruoškite įdarą: vištieną nuplaukite, nušluostykite, pasūdykite, įdėkite šaukštą sviesto, suvyniokite į foliją ir iškepkite.

Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto, jame pakepinkite nuvalytus ir smulkiais kubeliais supjaustytus pievagrybius, kai išgaruos skystis, suberkite susmulkintus svogūnus, pasūdykite ir 5 minutes kepkite. Puode ištirpinkite likusį sviestą, suberkite miltus, atskieskite pienu su jame išmaišyta „Vegeta“. Į šį padažą suberkite kubeliais supjaustytą sūrį ir kaitinkite, kol jis ištirps.

Į dubenėlį įpilkite pusę padažo, sudėkite kubeliais supjaustytą mėsą, grybus, svogūnus ir išmaišykite. Pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Šio įdaru prikimškite pomidorus, sudėkite į karščiui atsparų indą, užpilkite likusiu padažu ir 20 min. kepkite orkaitėje. Prieš patiekiant uždėkite nupjaustytas viršūnėles. Patiekite su balta duona.

Gairės: pomidorai, vištos krūtinėlė, pievagrybiai, svogūnas, pienas, miltai, fermentinis sūris, petražolės, sviestas, druska, pipirai.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Troškinti grybai su bulvėmis
Moliūgų apkepas
 
 
 
Velykinis triušis

Velykinis triušis

2 2 2 2 2

 

Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro...

Gairės: Velykinis triušis, vyniotinis, svogūnas, druska, pienas, kiaušinis, citrina, bulvės.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų