Aguoninukas
- Ingredientai
25 g mielių;
500 g miltų;
125 ml pieno;
2 kiaušiniai;
250 g aguonų;
2 pakeliai po 250 g sviesto;
300 g cukraus;
150 g razinų.- Gaminimas
-
Mieles ištrinti su 2 šaukšt. cukraus. Tada įpilti 5-7 š. šilto, bet ne per karšto pieno. Palaukti apie 25 min., kol mielės pradės ,,veikti". Tuo tarpu, pamerkiame razinas, nuplikiname ir sumalame aguonas, kiaušinius išplakame šakute, į juos supilame likusį pieną. Šią masę pilame į mieles. Po truputį bemaišant pilame miltus. Tešlą vis papurškiame aliejumi, kad neliptų prie rankų. Ją minkom rankom, kokias 10-15 min. Po to iš jos atskiriam 4-5 galingus gabalus ir paliekam 30 min. pakilimui. Imam pirmąjį, kurį kočiojame, kol gauname laaaabai ploną blyną, ant jo gausiai užtepam išlydyto, tačiau truputį kambaryje pastovėjusio ir apkietėjusio sviesto, beriame daug cukraus, tik negailėkit, nes į tešlą jo nedėjome. Ant šio pabarstome keletą razinų. Tada imame kitą gabalą, jį kočiojame, pasviestiname, pacukriname ir dedame ant pirmojo, ir taip su likusiais gabalais. Ant paskutinio lakšto tepame sviestą, beriame cukrų, razinas ir aguonas. Visą lakštų krūvą sukame į vyniotinį, dedame į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą skardą, aptepame gausiai sviestu. Vyniotinį paliekame dar bent pusvalandžiui šiltoje vietoje. Kepame 230 C orkaitėje tol, kol gražiai parus. Valgyti šiltą, kol nesukietėjo pasidariusi karamelė.
Gairės: mielės, miltai, pienas, kiaušiniai, aguonos, sviestas, cukrus, razinos.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Valentino dienos tortas





Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo, masę nuolat maišant pilame citrinos sultis, uogų masę... |

Kokosinukai





Baltymus labai gerai išplakame, dedame cukrus ir kokosus ir labai gerai plakame. Tuomet, skardą... |

Obuolių pyragas su karamelė





Paruošti trapią tešlą: sumaišyti miltus, cukrų, druską, muskato riešutą ir gabalėliais... |

Paprastai nepaprastas obuolių pyragas





Obuolius nuplauname, išdarinėjame, supjaustome nedideliais kubeliais, dedame į puodą, įpilame šiek... |

Sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais





Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, susmulkinti ir dėti į puodą, įpilti vandens, sudėti cukrų, cinamoną... |

Sūrio pyragas





Mėsmale sumalame sūrį, kiaušinių trynius suplakame su cukrumi, ištirpiname sviesta, viską sudedame ir... |

Vyniotinis su obuoliais ir spanguolėm





Atsildyti tešlą. Gana plonai iskočiokite ją. Įdarui skirtus obuolius nulupkite, išimkite seklalizdžius... |

Šokoladiniai kiaušiniai lizduose





Sviestą reikia ištrinti su cukraus milteliais, kakava (arba šokoladinio skonio cukraus milteliais),... |

Pyragas su pudingu ir persikais





Kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų išplakite kartu, sudėkite sviestą (jį pirmiau išlydome),... |

Obuolių pyragas





Sviestą išsukti su cukrumi ir tryniu. Po truputį beriant miltus, užminkyti vientisą tešlą. Iš... |

Keksas šakočio skonio





Dubenyje gerai išsukame sviestą. Įmaišome po 1 trynį, šaukštą miltų, cukraus. Masei... |

Pikantiškas pyragas





Džiovintus greifruktus supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pastovėti... |